Eero Salmelin, johtaja, Huawei

"Tampereen alue on erityisen vahva kamerateknologiassa, koska Nokian kamerakehitys keskittyi pääosin Tampereelle. Täältä käsin suunniteltiin ja toimitettiin noin 2 miljardia kameraa matkapuhelinten osana. Tällaista kokemuspohjaa ei ole missään muualla."

Millainen on taustasi kansainvälisessä liiketoiminnassa?

Ura kamerateknologian kehittämisen parissa vuodesta 1999 Nokialla, Microsoftilla ja Huaweilla. Kamera-alueen tuotekehitys on erittäin vahvasti verkottunutta kansainvälisesti ja valmistusketjussa on aina suuri määrä yrityksiä.

Miksi Tampere on erityisen hyvä ympäristö liiketoiminnalle, myös kansainvälisesti?

Tampere on kompaktin kokoinen yliopistokaupunki, jossa on valtavasti teknologiaosaamista Nokian matkapuhelinliiketoiminnan jäljiltä. Erityisen vahva Tampereen alue on kamerateknologiassa, koska Nokian kamerakehitys keskittyi pääosin Tampereelle. Täältä käsin suunniteltiin ja toimitettiin noin 2 miljardia kameraa matkapuhelinten osana. Tälläista kokemuspohjaa ei ole missään muualla.

Miksi Tampereelle kannattaa mielestäsi investoida, tai perustaa yritys?

Osaaminen on kansainvälisesti huippuluokkaa ja liiketoimintaympäristö on vähäriskinen. Tämä houkuttelee eritysesti kansainvälisten yritysten tuotekehitystoimintoja.

Mitä asioita haluat edistää Tampere Business Ambassadorina?

Lisätä Tampereen alueen tunnettuutta ja edistää liiketoiminnan kasvua alueella. Tampere tarvitsisi enemmän start up -yrityksiä ulkomaisten yritysten tuotekehitysyksiköiden lisäksi.

Miten kuvailisit Tamperetta kaupunkina, mikä tekee siitä erityisen?

Tampere on tiivis ja kompakti kaupunki, jossa arki on sujuvaa myös perheellisille.

Jaa sosiaalisessa mediassa