Diginuorisotyö

Nuorten Tampereen Discord

Nuorten Tampereen Discord-serveri on kuin digitaalinen nuorisotila. Discordiin voi tulla viettämään aikaa, pelaamaan, juttelemaan tai vain vaikka seurailemaan meininkiä.

Serverillä työskentelee kaksi vakituista työntekijää, ja heidän lisäkseen serverillä käy viikottain muitakin nuoriso-ohjaajia. Useamman työntekijän avulla pystymme tarjoamaan leppoisan ja turvallisen tilan, jossa nuoret saavat tavata digitaalisesti toisiaan ja keskustella nuorten elämään liittyvistä aiheesta laajasti pelailun ja muun mukavan tekemisen ohella. Serverillä järjestetään viikottain ohjelmaa, kuten tietovisoja, peli-iltoja, vierailijoita ja teemailtoja. 

Koulujen lukuvuoden aikana serveri on auki tiistaista torstaihin klo 15–21. Kesällä ja koulujen loma-aikoina serveri on auki klo 12–18

Nuorten Tampereen Discord-serveri

 

E-urheilu

Pelifarmi järjestää digitaaliseen pelaamiseen sekä sen oheisilmiöihin liittyvää toimintaa ympäri kaupunkia. Pelifarmin päämajana toimii Rantaperkiön nuorisokeskus sekä pienempi pelihuone Lielahden Piilossa. Rantaperkiön toiminta on suunnattu 13-28-vuotiaille ja Piilon toimintaan pääsee mukaan 13-17-vuotiaat.

Pelifarmi on sitoutunut edistämään pelikulttuurin yhdenvertaisuutta kaikin tavoin. Meidän toimintaamme ovat tervetulleet kaikki nuoret sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, perhetaustoista tai pelitaidoista riippumatta.

Pelitiloissa voit kokeilla e-urheilua harrastuksena, saada tukea pelistriimaamiseen, osallistua turnauksiin ja lan-tapahtumiin tai ihan vain tulla rentoutumaan hyvässä samanhenkisessä seurassa rankan koulupäivän jälkeen. Rantaperkiön pelitilassa järjestetään myös lautapelaamista sekä roolipelaamista. Yli 18-vuotiaille on tarjolla Pelifarmi Lounge-työpaja, jossa nuoret aikuiset kehittävät ja tekevät eli devaavat pelejä. Pelifarmi Loungen ryhmät toteutetaan työkokeiluna tai kuntouttavana työtoimintana.

E-urheilu ryhmiin pääsee mukaan puolen vuoden välein, ja ryhmät toimivat aina syys- ja kevätkauden ajan. Hakuaika on elokuussa sekä tammikuussa. Treeneissä käydään läpi mm. kommunikaatiotaitojen kehittämistä, elämänhallintataitojen vahvistamista sekä peleihin liittyviä rooleja ja strategioita. Treeneissä on myös liikuntaa, joka vahvistaa ja ylläpitää pelaajien peruskuntoa.

Nuorisopalveluiden joukkueet kilpailevat pääasiassa Pirkanmaalla, mutta jos sinulta löytyy taitoa ja intoa, voit käyttää toimintaa ponnahduslautana kansainväliseen kilpailemiseen esimerkiksi hakeutumalla jatkossa urheiluseurojen joukkueisiin.

Lue lisää Pelifarmista

Liisa Hietamaa
Nuorisopalvelupäällikkö
Puhelin:
040 778 3818

Harrastus- ja vapaa-ajan palvelut

Timo Autio
Ohjaaja
Puhelin:
040 806 3141
Ville Manninen
Nuoriso-ohjaaja
Puhelin:
040 703 7608
Tanita Heinonen
Discord Nuoriso-ohjaaja
Puhelin:
041 731 0438
Antti Nyman
Discord Nuoriso-ohjaaja
Puhelin:
041 731 0441
Vappu Takala
Nuoriso-ohjaaja
Puhelin:
040 806 2310
Päivitetty 21.11.2023