Kirjailijanpuisto

Kirjailijanpuisto sijaitsee Vuoreksessa Virolaisen alueella ja se on valmistunut vuonna 2012. Puisto sijaitsee Frans Emilin kadun ja Taatanaukion välissä ja rajoittuu itä-länsisuunnassa kevyen liikenteen väyliin. Puiston teemana on kirjallisuus.

Monipuolista perenna-aluetta rajaa aaltoileva taidemuuri, joka on kuvanveistäjä Pertti Kukkosen suunnittelema. Kasvillisuus muuntuu vuodenaikojen mukaan. Kukinta alkaa aikaisin keväällä kukkasipuleilla ja päättyy loppukesän perennojen ilotulitukseen sekä myöhäisen syksyn pensaiden ja heinien loistoon. Ekologinen, luonnon oman rytmin mukaan hoidettava alue tarjoaa elinpaikan hyönteisille ja perhosille sekä ruokaa linnuille. Istutusalueella on mielenkiintoista katsottavaa myös talvella, koska kasvit jätetään talventörröttäjiksi.

Aaltoilevan taidemuurin ja vapaamuotoisen perennavyöhykkeen vastaparina on puiston länsireunan nurmikko ja koristeomenapuurivi.

Sijainti kartalla

Virolaisen leikkipuisto

Formulateemainen leikkipuisto sijaitsee Virolaisen asuinalueen eteläpäässä Kirjailijanpuiston lähistöllä. Leikkipuiston yhteydessä on pieni kenttä katukoripallolle.
Päivitetty 19.6.2023