Hyppää sivuvalikkoon

Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualue

Puuliiteri Kintulammin metsässä järven rannalla
Kintulammi on upea retkeily- ja luonnonsuojelualue, joka sijaitsee Tampereella, Teisko-Aitolahti -alueella. Se on kaikille avoin luonto- ja retkikohde polkuineen, pitkospuineen, laavuineen ja suuntaviitoituksineen. Alue sijaitsee noin 20 km Tampereen keskustasta koilliseen.

Alueelta löytyy noin 15 km opastettua retkeilyreitistöä sekä kuusi tulipaikkaa, joista neljän yhteydessä on uniikki, luonnonmukaisesti suunniteltu laavukokonaisuus puuliitereineen ja kuivakäymälöineen.
 

Kintulammin alueen kartta

Kintulammin alueen karttaan on merkitty mm. tulipaikat, laavut, kuivakäymälät ja vuokrattavat eräkämpät. Kartta ei ole saavutettava.

Eräkämppien vuokrausta

Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueella on kaksi vuokrakämppää, Kortejärven tila ja Kintulammin maja.

Kortejärven tila siirtyi Tampereen kaupungin omistukseen 1990-luvulla. Tilan rakennukset on entisöity kunnioittaen vanhan ajan henkeä. Kortejärven tilan päärakennuksessa on nykyaikainen keittiö ja majoitustilaa 10 hengelle. Tilalla on lisäksi puulämmitteinen rantasauna, grillikota, liiterirakennus sekä wc-rakennus. 

Kintulammin maja on perinteinen tukkikämppä. Keittiötiloista löytyy keittolevy, jääkaappi ja kahvinkeitin. Tuvassa on perinteiset kerrossängyt 12 hengelle. Lammen rannalla oleva rantasauna kruunaa kokemuksen.
 

Lisätiedot:

Ekokumppanit Oy, p. 040 125 3703 (wa/txt viestit) / [email protected]
 

Päivitetty 8.5.2024