Hyppää sivuvalikkoon

Haiharan taidekeskus

Haiharan taidekeskus

Alueella ilmaisia taidenäyttelyitä, kahvila ja myymälä kesäisin sekä tapahtumia ympäri vuoden. Vuokraa kartanoa juhliin, tapahtumiin ja tilaisuuksiin.
Osoite:
Haiharankatu 30 33710 Tampere
Puhelin:
Kaupunkikulttuuriyksikön asiakaspalvelu 040 8062330 (puhelin, pvm/mpm)
25.09.2023-10.05.2024 Taidenäyttelyt suljettu

Haiharan taidekeskus sijaitsee Tampereella, Kaukajärven kaupunginosassa. Näyttelytiloina toimivat kaksi historiallista rakennusta, päärakennus eli Kartano sekä Talli. Taidekeskuksen pihapiiristä löytyvät myös Haiharan Kahvikamari, Haiharan nukketeatteri, Kesäteatteri Lysti sekä Runebergin mökin taide- ja käsityömyymälä, jota pitää Interi ry. Haiharan vehreä puistoalue on kaikkien vapaassa käytössä.

Taidekeskuksen näyttelyt ovat kesällä avoinna ti−su klo 12−18 ja niihin on vapaa pääsy. Molemmat tilat ovat suljettuina maanantaisin, näyttelyjen ripustuksen aikana, helatorstaina ja juhannuksena.

Näyttelyiden lisäksi kartanon alueella järjestetään paljon erilaisia tapahtumia. Kesäisin järjestetään muun muassa joogakursseja, taidetyöpajoja lapsille ja aikuisille, kesä- ja nukketeatteriesityksiä sekä puistokonsertteja. Virvokkeita voit nauttia Kahvikamarissa, joka löytyy yli 200 vuotta vanhasta väentuvasta. Runebergin mökistä voit hankkia itsellesi tai tuliaisiksi paikallisten käsityöläisten ja taiteilijoiden tuotteita.

Haiharan alueella tapahtuu myös kesäkauden ulkopuolella. Syksyisin ja talvisin järjestetään muun muassa konsertteja, liikuntakursseja ja tapahtumia kuukausittain. Kartanorakennusta vuokrataan myös juhliin, kokouksiin ja tapahtumiin silloin, kun siellä ei ole taidenäyttelyitä.

Taidekeskukseen pääsee helposti bussilla numero 10, jonka kyytiin pääsee Hämeenkadulta (Keskustorin pysäkit). Linjan 10 päätepysäkin vierestä alkaa kartanon puistoalue ja matka taidekeskukselle on lyhyt. Taidekeskuksella on myös oma pieni parkkialue, jolle ajetaan hiekkatietä pitkin tuulimyllyn ohitse. Parkkialue on kohta myllyn jälkeen oikealla.

Haiharan taidekeskuksen tapahtumia

Katso tästä lähimmät tulevat tapahtumat. Tapahtumat avautuvat Tampereen tapahtumakalenteriin. Tampereen kaupunki ei vastaa muiden tapahtumajärjestäjien tapahtumista.

Haiharan kahvikamari

Haiharan kahvikamari

Osoite:
Haiharankatu 30 33710 Tampere
Avoinna syyskuussa la-su klo 12-18.
Viimeinen aukiolopäivä on sunnuntai 24.9.

Kahvikamari sijaitsee vuonna 1811 rakennetussa väentuvassa. Kahvilalla on kesäisin ulkona terassipaikkoja, joissa voit nauttia auringonpaisteesta ja raittiista ilmasta leivonnaisten tai jäätelön kera. Kahvikamarin tarjoilut ovat etupäässä itsevalmistettuja makeita ja suolaisia leivonnaisia. Tarjolla on myös gluteenittomia tuotteita. Palanpainikkeeksi voi nauttia olutta, viiniä tai muita virvokkeita.

Ryhmille ja juhlatilauksiin kahvilasta voit myös tilata etukäteen kahvituksen tai lämminruokatarjoilun. Anniskeluoikeudet.

 

Yhteystiedot

Irma Puttonen
Taidekeskuksen näyttelytoiminnan koordinointi Johtava koordinaattori
Puhelin:
050 553 8673
Aliisa Piirla
Haiharan tapahtumatuotanto ja viestintä Koordinaattori
Puhelin:
050 523 2134
Tapio Järvinen
Työnjohtaja
Puhelin:
050 336 8664

Tämän sivun lyhytosoite on tampere.fi/haihara

Päivitetty 7.2.2024