Läntisen keskustan kehittäminen

Tampereen läntistä keskustaa kehitetään viihtyisänä ja vetovoimaisena kulttuurin, elämysten ja kivijalkakaupan keskuksena, jossa koskimaisemat, järvien tarjoavat virkistysmahdollisuudet ja vehreät puistot yhdistyvät saumattomasti kaupunkilaisten elämään.

Kehittämisen tavoitteena on luoda Tampereen historialliseen keskustaan laadukasta ja kiinnostavaa kaupunkiympäristöä, parantaa elinkeinoelämän toimintamahdollisuuksia, edistää täydennysrakentamista ja profiloida aluetta kulttuuri- ja matkailukohteena. Läntisen keskustan erillisellä kehityshankkeella halutaan myös tasapainottaa rautatieaseman ympäristöön painottunutta keskustan uudistumista.

Kehityshankkeet, pilottiprojektit ja täydennysrakentaminen

Läntisessä keskustassa on valmisteilla useita merkittäviä kehityshankkeita, muun muassa Särkänniemen alueen muutos ympärivuotiseksi elämysalueeksi, Sara Hildénin taidemuseon uudisrakennus Finlaysonin alueelle ja Ratinan suvannon ympäristön uudistus.

Lisäksi Tammerkosken länsipuolella on tällä hetkellä vireillä toistakymmentä  kaavahanketta. Täydennysrakentamisella mahdollistetaan kaupungin kestävä kasvu ja pyritään takaamaan alueen elinvoimaisuus.

Viime vuosina kaupunki on toteuttanut alueella myös Keskustorin kesäkeitaan ja Aleksis Kiven kadun hidaskatukokeilun sekä Kuninkaankadun kesäkadun kaltaisia pilottiprojekteja.

Päivitetty 18.11.2022