Hakametsä tempaisi mukaansa satoja senioreita

Lähes viisisataa innostunutta senioria kerääntyi Hakametsän jäähallille keskiviikkona 3.4. järjestettyyn Iloa ja liikettä -tapahtumaan. Päivä tarjosi monipuolista ohjelmaa, johon kuului terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä luentoja sekä erilaisia liikuntatuokioita. Erityisenä matalan kynnyksen toimintana tarjolla oli mahdollisuus osallistua päiväkävelyyn turvallisessa ja kuivassa sisätilassa.
Senioreita osallistumassa liikuntatuokioon ja jumppaamassa seisten.
Monipuoliset liikuntatuokiot innostivat kokeilemaan uusia tapoja lisätä liikettä.

- Tapahtuma sai valtavan suosion, ja päivä oli täynnä liikunnan ja sosiaalisen kanssakäymisen riemua. Saamamme palaute ja ideat Hakametsä Sport Campuksen senioriliikunnan kehittämiseksi olivat erittäin arvokkaita, iloitsi projektisuunnittelija Pia Naskali.

Liikunta on keskeinen osa ikääntyvien hyvinvointia

Liikunnalla on merkittävä rooli kaikenikäisten hyvinvoinnissa ja aktiivisessa elämäntavassa. Tampereella ikääntyneille on tarjolla monipuolisia mahdollisuuksia terveyden ylläpitämiseen ja liikunnan ilosta nauttimiseen. Iloa ja liikettä -tapahtuma toi olemassa olevaa tarjontaa ja palveluita esille sekä teki niitä senioreille paremmin tutuksi. Ikääntyneille suunnattua toimintaa ja senioriystävällisiä liikuntavaihtoehtoja olivat esittelemässä Varalan urheiluopisto, Suomen Punainen Risti, Kotitori, Tampereen jumppatiimi, KooVee, Hämeen liikunta ja urheilu, Mummon kammari sekä Tampereen kaupungin liikuntapalvelut.

Tampereen kaupungin liikuntapalvelut tarjoavat muun muassa erilaisia liikuntaryhmiä ja ohjattuja tunteja, jotka on suunniteltu erityisesti ikääntyneiden tarpeisiin. Vuoden 2024 alusta lähtien yli 65-vuotiailla tamperelaisilla on ollut mahdollisuus käydä uimassa ilmaiseksi klo 9-15 välillä.

Jotta jokainen löytäisi itselleen sopivan tavan liikkua, Tampereen liikuntapalveluilta on saatavissa myös liikuntaneuvontaa niin puhelimitse, terveysasemilla kuin Tampereen uintikeskuksessa. Lisäksi liikuntaluotsipalvelun kautta on mahdollista saada tukea ja seuraa liikkumiseen. Liikuntapalveluiden asiantuntijat muistuttivat tapahtumassa, että liikuntaa voi harrastaa monella tavalla ja tärkeintä on löytää itselleen sopiva tapa liikkua ja nauttia siitä yhdessä muiden kanssa.

Senioreita luennolla Iloa ja liikettä tapahtumassa.
Luennoilta sai vinkkejä muun muassa liikuntasuosituksista ja senioreille suunnatuista liikuntapalveluista.

Tapahtumasta saadut kokemukset osaksi Hakametsän kehittämistä

Senioreille iloa ja liikettä Hakametsässä -tapahtuma oli seurausta tammikuussa 2024 järjestetyistä seniorityöpajoista, joissa käytiin keskustelua mieluisista liikuntamuodoista, liikuntapalvelujen vastuullisuudesta sekä toiveista sisätiloissa toteutettavasta liikunnasta. Tapahtumasta saadun positiivisen palautteen myötä Hakametsässä pyritään jatkamaan vastaavanlaista toimintaa myös tulevaisuudessa.

Tapahtuman järjestivät Hakametsä Sport Campuksen kehittäjäkumppanit yhteistyössä Tampereen kaupungin liikuntapalveluiden kanssa. Kiitokset kaikille innokkaille osallistujille sekä tapahtumassa mukana olleille liikuntatoimijoille!

Kohtaamiset ja yhdessäolo olivat tapahtumapäivän tärkeitä teemoja.
Teksti: Oona Haimi, Noora Kumpulainen
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa