Puistogallup: millä tamperelaiset tykkäävät liikkua kaupungissa?

Ilmasto- ja ympäristöpolitiikan yksikön kesäharjoittelijat kävivät haastattelemassa tamperelaisia liikkumisesta uudistetussa liikennepuistossa.
Kalevan liikennepuiston ajoradat ja puistoon sijoitettu Tre tre tre - tekstikyltti.
Uudistettu Liikennepuisto avattiin kesäkuussa 2023.

Maanantaina 12.6. menimme Kalevan uudistetulle liikennepuistolle. Liikennepuisto on auki tiistaista lauantaihin, joten se ei ollut juuri silloin auki. Silti liikennepuistossa ja viereisessä puistossa Kalevassa oli aikuisia ja lapsia viettämässä kesäpäivää.

Haastattelimme heitä kestävään liikkumiseen liittyen. Kysyimme ihmisiltä, millä tavalla he tykkäävät kulkea kaupungissa ja ovat he tyytyväisiä liikkumismahdollisuuksiin.

Antti Kaunisto

Antti kulkee eniten pyörällä ja julkisilla. Hänen lapsensa menevät myös pyörällä, potkulaudalla ja bussilla. Joskus Antti kulkee lastensa kanssa autolla.

Kaupungissa hän tykkää kulkea bussilla tai ratikalla. Hän odottaa, että ratikka tulisi hänen asuinalueelleen Niemenrantaan. Antti ajattelee, että sitten hän vaihtaisi bussilla kulkemisen ratikkaan. Hänelle bussin vaihtaminen ei ole ongelma.

Antti ajattelee olevansa tyytyväinen liikkumismahdollisuuksiin. Hän tykkää pyöräteistä.

Henkilö mustassa t-paidassa nojaa bussipysäkki kylttiin uudistetussa liikennepuistossa.
Antti Kaunisto.

Tertta Toivakka

Tertta kulkee kävellen, ratikalla ja pyörällä. Lastensa kanssa hän kulkee eniten ratikalla. Kun lapset eivät ole mukana, hän mieluiten pyöräilee. Hän ei koe, että mihinkään olisi vaikea kulkea ja on tyytyväinen kulkumahdollisuuksiin.

Henkilö vihreässä paidassa ja aurinkolaseissa seisoo puistossa koivujen edessä.
Tertta Toivakka.

Annukka Toivakka

Annukka kulkee ratikalla, kävellen ja pyörällä. Hän saattaa kulkea autolla, jos matka on liian pitkä. Myös hän on tyytyväinen liikkumismahdollisuuksiin. Hän ei juurikaan keksinyt paikkoja, joihin olisi liian vaikea kulkea. Hän ei ole kokeillut kaupunkipyöriä, vaan kulkee omalla pyörällään.

Kaiken kaikkiaan ihmiset, joita haastattelimme olivat tyytyväisiä liikkumismahdollisuuksiin Tampereella. He tykkäävät käyttää julkisia ja kokevat, että pyörällä ja kävellen on helppo päästä kulkemaan paikkoihin.

Kirjoittajat ovat 15–17-vuotiaita Tutustu ja tienaa -harjoittelijoita, jotka työskentelivät Tampereen kaupungin ilmasto- ja ympäristöpolitiikan yksikössä kaksi viikkoa kesäkuussa 2023.

Teksti: Vilma Väyrynen ja Wil Rantala
Kuvat: Wil Rantala
Jaa sosiaalisessa mediassa