Liikuntaneuvonta - se helpompi tapa lähteä liikkeelle

Sinun ei tarvitse ryhtyä himoliikkujaksi lakataksesi olemasta sohvaperuna. Maksuton liikuntaneuvonta auttaa löytämään oman tapasi olla aktiivinen. Liikunnan ei tarvitse olla jotain, mitä mennään erikseen tekemään. Riittää, että lisää arkeen liikettä.

Liikuntaneuvonta on kunnan tarjoamaa neuvontaa, jossa asiakasta autetaan löytämään liikunnallinen elämäntapa. Liikuntaneuvonta ei ole pelkästään ohjausta eri liikuntamuotoihin, vaan myös kuuntelua ja keskustelua, ajatusten vaihtoa. Yleensä ensimmäinen tapaaminen tapahtuu pöydän ääressä esimerkiksi terveysaseman vastaanottohuoneessa. Se voi olla myös kävelypalaveri, jossa jutellaan oman kunnon hoitamisesta. Asiakkaan odotukset ja toiveet ovat liikuntaneuvonnan lähtökohtana. Mikä on sinun pienin mahdollinen päätös?

Liikkumistapoja ja -muotoja on yhtä monta kuin liikkujiakin. Mieti oma juttusi, jota haluat tehdä. Tee sitä mikä on kivaa! Helpointa on aloittaa liikunta, joka tapahtuu tiettynä aikana, kuten ohjattu ryhmäliikunta. Toteuta suunnitelmaa kuusi viikkoa ja arvioi sitten, oliko se vaivan arvoista. Hyvinkin vähän on enemmän kuin ei mitään: 20 minuuttia päivässä on yli kaksi tuntia viikossa!

Liikuntaneuvontaa annetaan ajanvarauksella terveysasemilla, liikuntaneuvonnasta voi kysyä sähköpostilla [email protected] tai puhelimitse 044 423 5247.

Teksti: Sari Helminen
Jaa sosiaalisessa mediassa