Työharjoittelussa liikuntapalveluissa

Liikuntapalvelujen harjoittelija Inka Koivunen.
Inka Koivunen opiskelee Kuortaneen urheiluopistossa liikunnanohjaajaksi.

Tampereen kaupungin liikuntapalvelut tarjoaa liikunta-alan opiskelijoille monipuolisen harjoittelupaikan. Opiskelijoita on harjoittelussa kauden aikana 1–5 henkilöä. Opiskelijat tulevat liikuntapalveluihin työssäoppimisjaksolle, jonka kesto on 4–8 viikkoa jaksosta riippuen.

Opiskelijat tekevät käytännön liikunnanohjaustyötä vakituisen liikunnanohjaajan ohjauksessa eri liikuntapaikoissa. Tavoitteena on saada opiskelijalle mahdollisimman monipuolinen työssäoppiminen liikunnanohjaajana.

Liikunnanohjaaja- tai liikuntaneuvojaopiskelijoita tulee harjoitteluun eri urheiluopistoista, kuten Varalan ja Kuortaneen urheiluopistoista. Juuri harjoittelunsa päättänyt Inka Koivunen opiskelee Kuortaneella liikunnanohjaajaksi.

– Hain Tampereen kaupungille työharjoitteluun, sillä kuulin kouluni kautta opiskelijoiden olleen siellä aikaisemminkin ja opiskelijat olivat olleet tyytyväisiä harjoitteluun. Työharjoitteluni kesti viisi viikkoa, jonka aikana sain olla kahden ohjaajan matkassa.

Koivunen kertoo, että harjoittelu sisälsi sekä ryhmänohjausta että liikuntaneuvontaa. 

– Päivät olivat todella vaihtelevia ja monipuolisia, ja pääsin myös aivan uusien asioiden pariin. Ohjaajat kiinnittivät huomiota asioihin, joista opiskelijalle olisi eniten hyötyä oman kehityksensä kannalta ja näitä kohteita myös kehitettiin, minkä koin hyvin tärkeäksi, hän kertoo.

– Myös asiakkaista huomasin, että he ovat tottuneet opiskelijoihin, minkä vuoksi heidän kanssaan oli hyvin luontevaa työskennellä, ja he osasivat antaa rakentavaa palautetta opiskelijalle, pohtii Koivunen.

Työharjoittelupaikkana liikuntapalvelut oli Inkalle antoisa kokemus. Liikuntapalveluissa ohjaajat kannustivat harjoittelijaa ja antoivat paljon uutta tietoa, joten harjoittelujakson aikana pääsi oppimaan ja tekemään myös paljon.

– En voisi olla tyytyväisempi työharjoittelupaikkaan, jossa minut otettiin lämpimästi vastaan. Ennen kaikkea työharjoittelujakso kehitti paljon omaa osaamistani tulevana liikunta-alan ammattilaisena, Inka Koivunen kiittää. 

Teksti: Inka Koivunen ja Satu Jarva
Kuvat: Marika Mäkipää
Jaa sosiaalisessa mediassa