Nuorten treenien syksy on alkanut vilkkaana

Liikuntapalveluiden Nuorten treenit ovat syksyn osalta taas käynnistyneet. Nuorille sekä nuorille aikuisille on tarjolla loistava kattaus monipuolisia harrastuksia. Ryhmät on tarkoitettu 16–29-vuotiaille pirkanmaalaisille.

– Rajoitukset ovat hellittäneet ja odotamme nuorten taas lähtevän maksuttomien harrastusryhmien houkuttelemina liikkumaan ja aktivoitumaan. Nuori tekee usein valinnan houkuttelevien vaihtoehtojen joukosta ja pyrkimys on siihen, että niitä olisi mahdollisimman paljon, idealla ”jokaiselle jotakin, matalalla kynnyksellä”, kuvailee nuorten liikunnanohjaaja Tuomo Sipinen.

Nuorten treenit -toiminta ja tietoisuus on kasvanut vuosi vuodelta ja kävijämäärät ovat kasvaneet. Kaiken perustana on edelleen monipuolinen lajitarjonta ja laadukas ohjaus. 

– Kesätoiminta ja valitut lajit, esimerkiksi fatbike, padel ja wakeboard, ovat osoittautuneet napakympeiksi ja kaikki edellä mainitut ryhmät olivat täynnä kesän osalta. Tämä kertoo mielestäni siitä, että jos valitut lajit ovat trendikkäitä, kiinnostavia ja ylipäätään sellaisia, joita ei normaalisti olisi varaa kokeilla tai harrastaa, niin tulijoita riittää, ehkä jopa enemmän kuin mitä pystymme ottamaan mukaan toimintaan.

Syys- ja kevätkauden kohdalla tavoitteet ovat luonnollisesti samat; löytää sopivat yhteistyökumppanit- ja tahot, joiden kanssa lähdetään toteuttamaan nuorille ja nuorille aikuisille mahdollisimman mielekästä ja mielenkiintoista toimintaa, johon on helppo ja mukava osallistua. 

Syyskauden tarjonta kasvaa ja monipuolistuu

Sipinen kertoo, että nuorten treenit tarjoavat tällä ohjauskaudella muun muassa palloilua, kehonhuoltoa, tanssia, kamppailulajeja, kuntosaliharjoittelua, ulkoliikuntaa, vesiliikuntaa ja voimaharjoittelua. Ulkoliikunnan ja -lajien määrää pyritään mahdollisuuksien mukaan lisäämään pitkin syyskautta. Sisäliikunnan osalta esimerkiksi tanssiryhmiä pyritään monipuolistamaan syksyn aikana sekä lisäämään yhteistyötä Varalan urheiluopiston kanssa.

Suurimpina haasteina ovat edelleen ajallisesti sopivien harjoitusaikojen ja liikuntatilojen löytäminen, toiminnan mahdollistava vuosibudjetti ja sopivien yhteistyökumppaneiden löytäminen sekä harrastusten markkinointi. 

– Kokemusteni perusteella nuorten sitoutuminen toimintaan on maksuttomuudesta johtuen ajoittain vaihtelevaa, ja tämä tuo haasteita todellisen ryhmäkoon hahmottamiseen ohjauskaudella, pohtii Sipinen.

Kaikkiin ryhmiin ilmoittaudutaan ensisijaisesti Hellewi-ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Ilmoittautuminen onnistuu myös Instagram-tilillä @nuortentreenit, puhelimitse & WA 0401881589 tai suoraan suullisesti ryhmänohjaajalle paikan päällä.

– Kaikki nuorten kuntosalivuorot ovat avoimia vuoroja, toki tilastoinnin kannalta ilmoittautuminen on suotavaa. Nuorten treenit löydät sivulta tampere.fi/nuortentreenit, hän lisää. 

– Tervetuloa mukaan syyskauden Nuorten treeneihin, ryhmissä on vielä muutamia paikkoja jäljellä! Haluan kannustaa kaikkia liikkumaan, omalla mielekkäällä tavallaan ja mikä juuri sillä hetkellä hyvältä tuntuu, muistuttaa Tuomo Sipinen.

Tuomo Sipinen
Lisätietoja Liikunnanohjaaja
Puhelin:
040 188 1589

Artikkeli on julkaistu alunperin 13.9.2022.

Teksti: Tuomo Sipinen ja Satu Jarva
Kuvat: Satu Jarva
Jaa sosiaalisessa mediassa