Pikku Kakkosen leikkipuisto

Keskustan keskeisin leikkipaikka on Koskipuiston itäosassa sijaitseva Pikku Kakkosen leikkipaikka, joka kunnostettiin vuonna 2013. Leikkipaikka on Tampereen tunnetuin leikkipuisto, jonka keskeisenä teemana ovat Pikku Kakkosesta tutut hahmot.

Koskipuisto, Pellavatehtaankadun ja Kyttälänkadun kulmauksessa 

Leikkipaikka jakaantuu kahteen osaan: kaupunkiin ja metsään, joissa on paikan teemaa ilmentävät välineet ja rakenteet. Kaupungin keskeisinä aiheina ovat pienten ja isojen lasten kaupungit, joissa on kiipeilytelineitä ja liukumäkiä.

Pienten kaupungissa on keinonurmesta tehty pikkukaupunki katuineen, kortteleineen ja autoineen. Isojen kaupungissa on nykyinen juna ja Ransun Puskii-laiva sekä Maltin ja Valtin poliisiauto. Isojen lasten ja nuorten seikkailuun on köysirata ja kiipeilyverkko sekä kiipeilymasto. Kiipeilytelineestä löytyy useita Pikku Kakkosen hahmoja. Erikoisvälineinä on tanssipeli ja skeittilauta. Aikuisia varten on kuntoiluvälineitä.

Leikkipaikan länsipuolella, metsää kuvaavalla alueella on luonnosta tuttuja teemoja ja muotoja. Keinonurmiharjanne rajaa aluetta ja tarjoaa mahdollisuuden kiipeilyyn. Alueella on iso keinuteline, hiekkalaatikko, eläinaiheisia jousikiikkuja ja Pikku Kakkosesta tuttu Kaarlo-sammakko -puuveistos. Alueella on lisäksi eväiden syöntipaikka ja juomavesiautomaatti. Erikoisvalaistus korostaa metsän tunnelmaa.

Leikkipaikka on aidattu ja valaistus sekä kalustus uusittu. Puiston vieressä sijaitseva kesäkioski jatkaa toimintaansa kesäisin. Puistoon istutettiin lisää puita.

Pikku Kakkosen leikkipuisto valmistui vuonna 1992, ja aloitteen puiston perustamiseksi teki TV2. Ahkerassa käytössä oleva leikkipuisto remontoitiin edellisen kerran vuonna 2003.

Päivitetty 23.5.2022