Liikennepuisto

Lapset ajavat polkuautoilla liikennepuistossa.
Aivan uintikeskuksen ja maauimalan vieressä sijaitseva liikennepuisto tarjoaa liikennekasvatusta ikätason mukaisesti. Puistossa viihtyvät niin lapset kuin nuoretkin.

Osoite: Joukahaisenkatu 10, 33540 Tampere

Sijainti kartalla

Liikennepuisto

Kalevassa sijaitseva liikennepuisto tarjoaa mukavaa tekemistä kesäisiin päiviin. Puistossa viihtyvät niin lapset kuin nuoretkin.
Osoite:
Joukahaisenkatu 10 33540 Tampere
2.7.2024–3.8.2024:
Tiistai: 10:00-17:00
Keskiviikko: 10:00-17:00
Torstai: 10:00-17:00
Perjantai: 10:00-16:00
Lauantai: 10:00-16:00

Tärkeitä faktoja liikennepuistosta

  • Suositusikä polkuautoilla ajamiseen on 6–12-vuotta. Alle 6-vuotias, mutta 4 vuotta täyttänyt voi ajaa polkuautolla vanhemman kulkiessa rinnalla.
  • Polkuautoilla ajaminen edellyttää puistossa erikseen järjestettävän liikenneopetustuokion käymisen.
  • Tätä nuoremmat pääsevät myös radalle joko pyörällä, sähköttömällä kulkuvälineellä tai kävellen, mutta vain vanhemman kulkiessa vierellä. Lisäksi nuoremmille lapsille on varattu myös oma erillinen harjoitusalue. 
  • Puistossa kuljetaan polkuautoilla, sähköttömillä kulkuvälineillä ja kävellen. 
  • Puistoon kannustetaan tulemaan omilla kulkuvälineillä, mutta puistosta löytyy myös lainavälineistöä.
  • Liikennepuistossa on myös kaksi erityislasten käyttöön sopivaa polkuautoa. Ne ovat kaksipaikkaisia autoja, joissa aikuinen ajaa ja lapsi on kyydissä. Auton saa käyttöönsä puiston aukioloaikana pyytämällä henkilökunnalta.
  • Polkuautoilla ajetaan ajoradalla, polkupyörillä ajoradalla ja erikseen merkityillä pyöräteillä, muut sähköttömät kulkuvälineet (scootit, rullaluistimet yms.) ja kävelijät kävelyteillä.
  • Työntekijöiden arvioidessa radan olevan liian liukas sateen takia, rata suljetaan ja ajo keskeytyy siihen asti kunnes rata on saatu turvalliseksi ajaa. 
  • Puistossa ajetaan vuoroissa ja yksi vuoro kestää 7 minuuttia.
  • Liikennepuisto on suosittu kohde, joten ajovuoroa joutuu usein jonottamaan. 

Turvallista liikkumista voi tulla harjoittelemaan Liikennepuistoon myös aukioloaikojen ulkopuolella. Puiston liikennevalot ovat käytössä joka päivä klo 7–22. Puisto on viihtyisä oppimisen paikka kaikille, joten pidetään puisto siistinä!

Liikennepuistossa pääsee harjoittelemaan liikkumista turvallisesti polkuautoilla, sähköttömillä kulkuvälineillä ja kävellen. Ennen radalle siirtymistä kaikki, jotka liikkuvat muuten kuin kävellen, pääsevät opettelemaan liikennekäyttäytymistä lyhyessä opetustuokiossa.

Kauniina kesäpäivinä liikennepuisto on suosittu vierailukohde ja ajovuoroa voi joutua joskus odottamaan hetken. Odotellessakaan aika ei kuitenkaan käy pitkäksi, sillä puistossa voi kulkea jalankulkijana, aikaa voi kuluttaa värityskuvia värittämällä tai suorittamalla liikennepuiston oman ajokorttikokeen, josta muistoksi saa ajokortin. Liikennepuiston toimintaan osallistuminen on maksutonta. Ajamisen lisäksi liikennepuistossa voi puuhailla esimerkiksi kontista löytyvien pihapelien parissa tai istahtaa herkuttelemaan puiston kioskin antimien ääreen. Kontista löytyy myös välineitä, joilla voit huoltaa pyörääsi.

Puisto on avoinna:
4.–9.6. 
ti–pe klo 10–17 
la–su klo 10–16 

10.–16.6. 
ma–pe klo 10–17
la–su klo 10–16

17.–20.6 
ma–to klo 10–17 

24.–30.6. 
ma–pe klo 10–17
la–su klo 10–16

2.7.–3.8
ti–pe klo 10–17
la klo 10–16

!

Ryhmävaraukset

Ryhmävaraukset ovat pilotointivaiheessa emmekä ota tällä hetkellä ryhmävarauksia vastaan.

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/lastenliikennepuisto

Päivitetty 24.6.2024