Leikkipaikat

Keskeisimmät leikkipaikat

Keskustan keskeisin leikkipaikka on Koskipuistossa sijaitseva Pikku Kakkosen leikkipaikka, joka kunnostettiin vuonna 2013. Tammelantoria vastapäätä sijaitsee Emil Aaltosen puiston monipuolinen leikkipaikka. Sieltä löytyy liikunta- ja näköesteisille suunniteltuja välineitä. Sorsapuistossa on suosittu leikkipaikka. Keskustan alueelta on myös muita monipuolisia leikkipuistoja, muun muassa Amurissa Väinö Linnan puistossa, Tammelassa Osmonpuistossa ja Kalevassa Saukonpuistossa.

Keskustan keskeisin leikkipaikka on Koskipuiston itäosassa sijaitseva Pikku Kakkosen leikkipaikka. Leikkipaikka on Tampereen tunnetuin leikkipuisto, jonka keskeisenä teemana ovat Pikku Kakkosesta tutut hahmot.
Lisätiedot:

Pellavatehtaankatu 17, 33100 Tampere

Aidatulla ja porteilla varustetulla leikkipaikalla on omat leikkisaarekkeet pienille ja isoille lapsille.
Leikkipaikalle on valittu erityisesti liikunta- ja näköesteisille suunniteltuja ja soveltuvia välineitä, jotka myös sopivat kaikille lapsille. Leikkipaikka sijaitsee vastapäätä Tammelantoria Emil Aaltosen puiston eteläosassa.
Lisätiedot:

Aaltosenkatu 26, 33500 Tampere

Aivan uintikeskuksen ja maauimalan vieressä sijaitseva liikennepuisto tarjoaa liikennekasvatusta ikätason mukaisesti. Puistossa viihtyvät niin lapset kuin nuoretkin.
Lisätiedot:

Osoite: Joukahaisenkatu 10, 33540 Tampere

Tiitiäisen satupuisto valmistui Näsinpuistoon marraskuussa 2013. Puisto on Kirsi Kunnaksen Tiitiäisen satupuun runoihin perustuva teemaleikkipaikka, jossa yhdistyvät taide ja toiminnallisuus. Tiitiäisen satupuistoa on kunnostettu vuosina 2022-2024.

Lähi- ja alueleikkipaikat

Leikkipaikat on jaettu varusteiden monipuolisuuden, alueen laajuuden sekä sijainnin perusteella lähileikkipaikkoihin ja alueleikkipaikkoihin. Vuoden 2020 lopussa leikkipaikkoja oli 219. Lisäksi Tampereella on lasten liikennepuisto Kalevassa.

Lähileikkipaikat sijaitsevat usein korttelipuistoissa ja palvelevat pääasiassa lähikortteleiden asukkaita. Niissä on perusleikkivälineistöä, joka on suunnattu 0–12 -vuotiaille. Lähileikkipaikkojen yhteydessä on usein pieni palloilukenttä.

Alueleikkipaikat sijaitsevat lähinnä kaupunginosapuistoissa ja pinta-alaltaan laajoissa aluepuistoissa. Ne ovat lähileikkipaikkoja suurempia ja toiminnoiltaan monipuolisempia. Niiden yhteydessä on eri-ikäisille tarkoitettuja pelikenttiä, kuntoiluvälineitä tai erityislajien harrastuspaikkoja.

Puistoleikkipaikkojen palvelutarjontaa täydentävät koulujen ja päiväkotien leikkipaikat.

Kunnostettavat ja uudet leikkipaikat

Kunnostettavasta ja uudesta leikkipaikasta tulee yleissuunnitelmaehdotus nähtäville ja kommentoitavaksi.

Onnettomuudet ja läheltä piti -tilanteet

Jos leikkipaikalla sattuu onnettomuus tai läheltä piti -tilanne, täytä tapausilmoituslomake. 

Osana toimintapaikkojen turvallisuustyötä kaupunki pitää säännöllistä onnettomuuskirjanpitoa leikkipaikoilla tapahtuneista onnettomuuksista ja läheltä piti -tilanteista. Kirjanpidon perusteella suunnitellaan ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä onnettomuuksien välttämiseksi.

Leikkipaikkojen turvallisuus

Palautteet  ja asiakaspalvelu

Tampereen palvelupiste

Osoite:
Frenckellinaukio 2 B 33100 Tampere
Puhelin:
041 7308168 (puhelin, pvm/mpm) Asiakaspalvelu