Aktiivipassi

!

Vuoden 2023 aktiivipassien jako aloitetaan helmikuussa

Aktiivipassin myöntämisperusteet muuttuvat 1.1.2023. Jatkossa aktiivipasseja myönnetään tamperelaisille Pirkanmaan hyvinvointialueen sosiaalityön palveluissa ja myöhemmin myös järjestötoimijoiden kautta.

Vuoden 2022 aktiivipassi pitää ladata matkakortille 30.12.2022 mennessä Nella Nettilatauspalvelussa tai joukkoliikenteen asiakaspalvelussa.

Aktiivipassi on kaupungin myöntämä 2 x 50 euron arvoinen arvolippu, josta passin haltija maksaa 2 x 5 euron omavastuuosuuden.

Aktiivipassi ladataan Tampereen seudun joukkoliikenteen matkakorttiin. Sillä voi kulkea kaupungin joukkoliikenteen busseilla (vyöhyke A-B) ja maksaa käynnit kaupungin uimahalleissa ja kuntosaleilla. Lisäksi kortilla pääsee ilmaiseksi kaupungin museoihin. Aktiivipassin voi vaihtoehtoisesti käyttää kausilipun lataukseen, jolloin sitä voi käyttää vain matkakorttina.

Miten saan aktiivipassin?

Tietoa aktiivipassin hakemisesta on tulossa tammikuun 2023 aikana.

Vuoden 2022 aktiivipassien haku on päättynyt.

Aktiivipassin lataaminen matkakortille

Aktiivipassi (arvolippu) ladataan henkilökohtaiselle Tampereen matkakortille. Jos sinulla ei aktiivipassin hakijana ole entuudestaan matkakorttia, voit hankkia sen joukkoliikenteen asiakaspalvelusta (Frenckellinaukio 2 B) tai tilata Nella Nettilatauspalvelusta.

Matkakortin hinta on viisi euroa. Matkakortin hankkimiseen (5 euroa) ja aktiivipassin omavastuuosuuksiin ei myönnetä toimeentulotukea (2 x 5 euroa). Henkilöllisyys tarkistetaan korttia hankittaessa (nettilatauspalvelussa verkkotunnistus).

Nella Nettilatauspalvelussa lippu löytyy Osto-toiminnossa Etuusliput-välilehdeltä. Palvelu pyytää hakijaa tunnistautumaan Vetuma-palvelussa joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Ostoksen voi maksaa verkkopankkitunnuksilla. Matkakortilla voi olla ostohetkellä enintään 80 euroa (saldo+ostos).

Oston onnistuttua matkakortin lipputiedoissa näkyy kellon kuva. Lippu latautuu matkakortille kahden tunnin kuluttua ja kahden viikon ajan ostosta lukien, kun matkakorttia käytetään bussin tai liikuntapalvelujen laitteella. Matkan tai palvelun maksu veloitetaan samalla käyttökerralla.

Missä voit käyttää aktiivipassia?

Latauksen jälkeen aktiivipassia voi käyttää tavallisena matkakorttina Tampereen seudun joukkoliikenteen vyöhykkeillä A-B (Tampere, Pirkkala, Vatialan alue Kangasalla, Pitkäniemen alue Nokialla, Sääksjärven alue Lempäälässä sekä Siivikkala Ylöjärvellä).

Aktiivipassilla pystyy maksamaan uimahallikäynnit Hervannan, Pyynikin ja Tesoman uimahalleissa sekä Tampereen uintikeskuksessa ja kuntosalikäynnin Nääshallin, Hervannan vapaa-aikakeskuksen ja Tesoman jäähallin kuntosalilla.

Museokeskus Vapriikkiin, Tampereen Taidemuseoon ja Sara Hildénin taidemuseoon on ilmainen sisäänpääsy, kun kertoo kassalla olevansa aktiivipassin haltija.

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/aktiivipassi

Päivitetty 2.1.2023