Aktiivipassi

!

Aktiivipassia ei voi enää hakea vuodelle 2023

Uusia hakemuksia vuoden 2023 aktiivipasseihin ei oteta enää vastaan. Jos olet tehnyt hakemuksen 30.4.2023 mennessä, saat tiedon aktiivipassista postitse kotiosoitteeseen tai sähköisen asioinnin Omapalvelun kautta.

Vuodelle 2024 myönnettävistä aktiivipasseista tiedotetaan loppuvuodesta 2023.

Tällä sivulla

Mikä on aktiivipassi?

Aktiivipassi on Tampereen kaupungin tarjoama 90 euron arvoinen arvolippu täysi-ikäisille henkilöille. Aktiivipassin voi saada kerran kalenterivuodessa.

Aktiivipassi ladataan Tampereen seudun joukkoliikenteen matkakorttiin, jonka jälkeen sillä voi maksaa yksittäisiä matkoja joukkoliikennevälineissä sekä sisäänpääsymaksuja kaupungin uimahalleihin ja kuntosaleihin. Vaihtoehtoisesti aktiivipassin voi käyttää kausilipun lataukseen liikennevälineissä. Aktiivipassilla pääsee myös ilmaiseksi museokäynneille Vapriikkiin, Sara Hildénin taidemuseoon, Tampereen taidemuseoon ja Muumimuseoon.

Lisätietoja aktiivipassista: [email protected]
Sähköpostin kautta ei voi hakea aktiivipassia tai saada tietoa siitä missä vaiheessa oman hakemuksen käsittely on. Lue alta, miten voit hakea aktiivipassia

Aktiivipassin myöntämisperusteet muuttuivat 1.1.2023

Jatkossa aktiivipasseja myönnetään täysi-ikäisille vähävaraisille tamperelaisille, joilla on todettu olevan tarve hyvinvoinnin ja terveyden edistämiselle sekä julkisen liikenteen käytölle. Aktiivipasseja jaetaan vuosittain rajattu määrä ja niitä jaetaan hakujärjestyksessä niin pitkään kuin aktiivipasseja riittää.

Miten saan aktiivipassin?

Aktiivipassin saadaksesi ole yhteydessä joko omaan hyvinvointialueen sosiaalipalvelujen työntekijääsi, soita puhelimitse sosiaalipalvelujen neuvontaan (puh. 03 384 5700) tai käy hyvinvointialueen aikuissosiaalityön toimipisteessä:

 • Sarviksen sosiaaliasema, Hatanpäänkatu 3 F
 • Tesoman hyvinvointikeskus, Tesomankatu 4 A
 • Koilliskeskus, Linnainmaan sosiaali- ja terveysasema, Kirviälänkatu 2
 • Hervannan sosiaali- ja terveysasema, Insinöörinkatu 38
 • Nuorten Ohjaamo, Hammareninkatu 5 B
 • Yhteisökeskus L8, Lindforsinkatu 8

Voit hakea aktiivipassia myös vapaamuotoisella hakemuksella, jossa on koko nimesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi sekä henkilötunnuksesi. Lähetä hakemus osoitteella:

Työikäisten palvelut, sähköiset palvelut, Hatanpäänkatu 3 F 33900 Tampere

Kun sinulle on myönnetty aktiivipassi, tietosi lisätään Tampereen seudun joukkoliikenteen NellaPro etuuslippurekisteriin, jonka tietoja käytetään Tampereen seudun joukkoliikenteen lippujen osto-oikeuden omaavien henkilöiden välisten asiakassuhteiden hoitamiseen ja palvelun toteutukseen.

Aktiivipassin lataaminen matkakortille

Aktiivipassi (arvolippu) ladataan henkilökohtaiselle Tampereen matkakortille. Jos sinulla ei aktiivipassin hakijana ole entuudestaan matkakorttia, voit hankkia sen joukkoliikenteen asiakaspalvelusta (Frenckellinaukio 2 B) tai tilata Nella Nettilatauspalvelusta. Nella mobiilisovellusta ei voi käyttää aktiivipassin lataamiseen matkakortille.

Matkakortin hinta on viisi euroa. Matkakortin hankkimiseen (5 euroa) ei myönnetä toimeentulotukea. Henkilöllisyys tarkistetaan korttia hankittaessa (nettilatauspalvelussa verkkotunnistus).

Nella Nettilatauspalvelussa lippu löytyy Osto-toiminnossa Etuusliput-välilehdeltä. Palvelu pyytää sinua tunnistautumaan Suomi.fi-palvelussa joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos sinulle jää aktiivipassin käyttämisen jälkeen maksettavaa (aktiivipassi kattaa esimerkiksi vain osan kausilipun maksusta), voit maksaa jäljelle jäävän maksuosuuden ostoksesta verkkopankkitunnuksilla, MobilePaylla tai maksukortilla online-ostoksena. 

Matkakortille mahtuu maksimissaan 120 euroa, joten jos haluaa ladata koko aktiivipassin matkakortille samalla kertaa, voi matkakortilla olla lataushetkellä enintään 30 euroa (kortilla oleva saldo 30 € + aktiivipassin lataus 90 €). Oston onnistuttua matkakortin lipputiedoissa näkyy kellon kuva.

Lippu latautuu matkakortille kahden tunnin kuluttua ja kahden viikon ajan ostosta lukien, kun matkakorttia käytetään liikennevälineessä tai kaupungin liikuntapalvelujen maksulaitteella. Matkan tai palvelun maksu veloitetaan samalla käyttökerralla.

Missä voin käyttää aktiivipassia latauksen jälkeen?

 • Tavallisena matkakorttina Tampereen seudun joukkoliikenteessä,
 • Uimahallikäynneillä Hervannan, Pyynikin ja Tesoman uimahalleissa sekä Tampereen uintikeskuksessa,
 • Kuntosalikäynneillä Nääshallin, Hervannan vapaa-aikakeskuksen ja Tesoman jäähallin kuntosaleilla, 
 • Museokäynneillä: Museokeskus Vapriikkiin, Tampereen Taidemuseoon, Muumimuseoon ja Sara Hildénin taidemuseoon on ilmainen sisäänpääsy, kun kertoo kassalla olevansa aktiivipassin haltija.
   

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/aktiivipassi

Päivitetty 2.5.2023