Suvi Haimi, toimitusjohtaja, Sulapac Oy

"Tampereella yhdistyvät pienen ja suuren kaupungin edut."

Kerro lyhyesti taustastasi Tampereella, urastasi ja nykyisestä työstäsi

Olen Sulapac Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja, joka on syntynyt ja kasvanut Tampereella. Valmistuin biokemistiksi vuonna 2006 ja väittelin lääketieteellisistä biomateriaaleista vuonna 2008 Tampereen yliopistosta. Päätin lähteä tutkijasta yrittäjäksi, jotta voisin paremmin toteuttaa missiota biomateriaalien hyödyntämisestä ja estämästä maapalloa hukkumasta muoviroskaan. Sulapac on perustettu vuonna 2016, ja viime vuonna keräsimme 15 miljoonan euron rahoituksen liiketoimintamme globaaliin skaalaukseen. Asiakkaitamme ovat mm. Chanel, Fazer ja Stora Enso. Meidän visiona on tehdä Sulapacista maailman johtava muovia korvaava kestävän kehityksen materiaali.

Mikä oli erityisen hyvää omassa korkeakoulussasi Tampereella?

Monitieteellinen ja silloisen TTY:n ja TaY:n yhteistyössä ohjattu väitöskirja antoi erinomaisen
pohjan yrittäjyyteen. Solu- ja kudosteknologian yksikössä osattiin valita ne tutkimusaiheet, joissa voitiin olla maailman huippuja.

Miten kuvailisit Tamperetta kaupunkina, mikä tekee siitä erityisen?

Tampereella yhdistyvät pienen ja suuren kaupungin edut; kaunis luonto ja vesielementti ovat aina lähellä, ja ison kaupungin palvelut ja kansainvälisesti laadukkaat koulutusmahdollisuudet ovat helposti saatavilla.
 

Jaa sosiaalisessa mediassa