Sami Somero, yrittäjä, yksityissijoittaja, Nurmiranta Holdings Oy

"Tampere tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet koulutukseen, työelämään ja vapaa-aikaan."

Kerro lyhyesti taustastasi Tampereella, urastasi ja nykyisestä työstäsi

Olen asunut koko ikäni Tampereen seudulla. Opiskelin tietojenkäsittelyä Tampereen yliopistolla ja valmistumisen aikoihin vuonna 1999 ryhdyin kahden ystäväni kanssa IT-alan yrittäjäksi. Yrityksemme Plenware kasvoi Tampereelta monessa maassa toimivaksi yli 600 henkeä työllistäväksi yhtiöksi. Yhdistyttyämme ruotsalaisen Cybercomin kanssa jatkoin muutaman vuoden yhtiön palveluksessa, minkä jälkeen päätin palata nuorempien kasvuyritysten pariin sijoittajana, kanssayrittäjänä ja hallitusammattilaisena. Näissä rooleissa olen toiminut kymmenissä kasvuyrityksissä eri toimialoilla ja omalta osaltani auttanut yhtiöitä kasvamaan ja menestymään. Nykyään toimin mm. Goforen, Tamturbon, Haarlan ja Andersin hallituksissa.

Mikä oli erityisen hyvää omassa korkeakoulussasi Tampereella?

Tampereen yliopistot ja ammattikorkeakoulut ovat monipuolisuudessaan tuottaneet alueen elinkeinoelämälle monen alan huippuosaajia ja näin edesauttaneet uusien yritysten syntyä ja kasvuyritysten kehittymistä omien alojensa kansainväliselle huipulle. Itselleni yliopisto tarjosi luontevan polun työelämään ja yrittäjyyteen, ja myöhemmässä vaiheessa lukuisan joukon hyvän koulutustaustan omaavia työkavereita ja yhtiökumppaneita.

Miten kuvailisit Tamperetta kaupunkina, mikä tekee siitä erityisen?

Tampere on hyvä paikka yrittää ja myös hyvä paikka elää. Kaupunki on kasvanut ja kehittynyt, ja on aina uskaltanut investoida tulevaisuuteen. Tampere tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet koulutukseen, työelämään ja vapaa-aikaan. Kasvusta huolimatta Tampere on säilyttänyt inhimillisen mittakaavansa ja luonnon läheisyyden.
 

Jaa sosiaalisessa mediassa