Hemaka Goonetilleke, Compliance Manager, Konecranes Oy

"Tässä kaupungissa on opiskelijalle aivan kaikkea. Maailman saunapääkaupungissa on henkeäsalpaavan upeita järviä, metsiä ja hiihtolatuja. Tampere on loistava paikka asua ja aloittaa uusi seikkailu."

Kerro lyhyesti taustastasi Tampereella, urastasi ja nykyisestä työstäsi

Synnyin ja vartuin pienellä Sri Lankan saarella, jossa on paljon koskematonta trooppista luontoa ja muinaista insinööriosaamista. Trooppisella paratiisisaarella eläminen innoitti minua luontokuvauksen, ympäristönsuojelun ja lintujen bongauksen pariin. Uusiutuva energia ja insinööritieteet ovat olleet ympärilläni lapsuudestani saakka. Se ohjasi intohimoani ja kiinnostustani kohti turvallisuuteen liittyvää insinööriosaamista. Niinpä muutin Suomeen opiskelemaan ympäristötekniikan kandidaatin tutkintoa TAMKiin Sri Lankassa suorittamieni lukio-opintojen jälkeen. Asun Tampereella ja työskentelen Konecranes Hyvinkäällä satamanostureiden parissa. Työni keskittyy tuoteriskien arviointiin ja kestävän kehityksen integroimiseen suunnitteluprosessiin. 

Mikä oli erityisen hyvää omassa korkeakoulussasi Tampereella?

Haluan korostaa TAMKissa saamani koulutuksen käytännönläheisyyttä ja työelämälähtöisyyttä. Ne olivat ehdottomasti saamani koulutuksen keskeisiä vahvuuksia. Tulin tänne perinteisemmästä konservatiivisesta opiskelukulttuurista, joten oli varsin positiivinen kulttuurishokki, kun huomasin miten ystävällisiä, avuliaita, nöyriä ja helposti lähestyttäviä TAMKin luennoitsijat ovat. Olen siitä kiitollinen ja arvostan sitä kaikkein eniten, sillä se rohkaisi minua oppimaan lisää.

Miksi suosittelisit Tamperetta opiskelijakaupunkina?

Tampereella opiskelussa on paljon etuja. Koulutuspaikat ovat hyvin saavutettavissa, Tampereella on hyvä julkinen liikenne ja pyörätiet sekä kaunis luonto lähellä kaupunkia. Lisäksi lukuisat julkiset saunat ovat minulle tärkeitä. 

Miten kuvailisit Tamperetta yleisesti kaupunkina, mikä tekee siitä erityisen?

Ensinnäkin suosittelen Tamperetta, koska se on juuri sopiva sekoitus viihtyisää isoa kaupunkia ja rauhallista pikkukaupunkia. Tässä kaupungissa on opiskelijalle aivan kaikkea. Maailman saunapääkaupungissa on henkeäsalpaavan upeita järviä, metsiä ja hiihtolatuja. Tampere on loistava paikka asua ja aloittaa uusi seikkailu. 

Jaa sosiaalisessa mediassa