Siirry sisältöön

Koronavirus

Koronarokotukset: Miten saan koronarokotuksen? www.tampere.fi/koronarokotukset

Toimi näin, kun sinulla tai lapsellasi on infektio-oireita

Koronatestiin ei yleensä tarvitse hakeutua lievien oireiden vuoksi.
Jää kotiin, jos sinulla on hengitystieoireita, kuten yskää, nuhaa tai kuumetta.
Voit palata oppilaitokseen, kouluun tai päiväkotiin, kun olosi on ollut parempi muutaman päivän ajan eli oireita ei enää ole tai ne ovat selvästi helpottaneet.

Jos teet koronakotitestin tai käyt koronatestissä ja saat positiivisen testituloksen, vältä kontakteja oireiden ajan, vähintään viisi vuorokautta (5 vrk).

Lievissä oireissa on syytä hakeutua testiin, jos
- terveydenhuollon ammattilainen suosittelee testiä
- työskentelet sosiaali- ja terveydenhuollossa asiakas- tai potilastyössä (huomioiden oman työpaikkasi ohjeet)
- kuulut vakavan koronavirustaudin riskiryhmään: esimerkiksi kuulut ryhmään jolle suositellaan neljättä koronarokotusta tai käyt säännöllisesti hoidossa sairaalassa (mm. raskauden, dialyysihoidon tai syöpähoitojen takia).

Kuka tahansa lieviäkin oireita poteva pääsee edelleen testiin niin halutessaan (esimerkiksi virallisen koronatuloksen ja eristyspäätöksen saamiseksi).

Katso sairaanhoitopiirin sivuilta tarkemmat näytteenottokriteerit:

Pirkanmaan suositukset

Tietoa Pirkanmaan epidemiatilanteesta ja voimassa olevat alueelliset suositukset ja rajoitukset löydät sairaanhoitopiirin sivuilta:

Miten korona vaikuttaa kaupungin palveluihin?

Sovittuihin tapaamisiin ja vastaanotoille ei saa tulla, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita tai sinut on määrätty eristykseen tai karanteeniin tai olet ulkomaanmatkan vuoksi omaehtoisessa karanteenissa. Lisätietoja THL:n sivuilta: Ulkoinen linkkiMatkustaminen ja koronaviruspandemia .

Peruthan tarvittaessa ajan tai tapaamisen. Huolehdi hyvästä hygieniasta eli pese kädet tullessasi palvelupisteisiin ja sieltä lähtiessäsi. Kun käytät maskia ja pidät etäisyyttä, autat suojaamaan itseäsi ja muita tartunnalta.

Tampereen kaupungin henkilöstö käyttää kasvomaskeja työtehtävissään kaikilla kaupungin työpaikoilla. Maskin sijaan päiväkotien ja koulujen työntekijät voivat käyttää visiiriä.

Coronavirus (COVID-19)

What you should do if you suspect you have contracted the coronavirus?
Information on Coronavirus in different languages: www.tampere.fi/coronavirus

Kielisymbolit kahdeksalle kielelle.

Tämän sivun lyhytosoite www.tampere.fi/koronavirus