Siirry sisältöön

Koronavirus

Koronarokotukset

Milloin rokotetaan mitäkin väestöryhmää? Missä ja milloin rokotuksia annetaan? www.tampere.fi/koronarokotukset

Hakeudu lievistäkin oireista koronavirustestiin

Vaikka sinulla olisi vain lieviä oireita, jää kotiin ja varaa aika koronavirustestiin, sillä myös oireeton sairastunut tai lieväoireinen voi tartuttaa tautia. Jos sinulla on oireita, älä mene töihin, kouluun tai harrastuksiin äläkä tapaa ystäviäsi tai sukulaisiasi.

Hakeudu testiin, jos sinulla on esimerkiksi yskää, nuhaa, kurkkukipua, kuumetta, päänsärkyä, hengenahdistusta, ripulia tai haju- ja makuaistin katoamista.

Toimi näin: täytä Omaolo-palvelun koronavirusarvio verkossa tai soita terveyspalveluihin.

Vaihtoehto 1: Tee koronavirusarvio verkossa

Täytä Omaolo-palvelun kysely, niin saat oireidesi perusteella toimintaohjeet:

 • Tamperelaiset ja orivesiläiset voivat varata itse ajan koronatestiin heti oirearvion täyttämisen jälkeen, jos oireet ovat lieviä. Jos oireet tai muut riskitekijät vaativat tarkempaa tutkimusta, ohjeistaa Omaolo soittamaan terveyspalvelujen neuvontaan.
 • Alle 15-vuotiaat: Huoltaja voi täyttää 1–14-vuotiaan lapsen puolesta koronavirustaudin oirearvion Omaolossa. Samalla kertaa voi täyttää sekä oman että lasten koronavirustaudin oirearvion ja tarvittaessa varata myös testiajan.

Vaihtoehto 2: Soita terveyspalveluihin

Puhelimessa terveydenhuollon työntekijä haastattelee sinut ja arvioi tilanteesi.

 • Soita työterveyteen, omalle terveysasemallesi tai opiskeluterveydenhuoltoon .
 • Tai voit soittaa terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 5657 0023 (joka päivä klo 7–22). Huom! Lähetteitä koronavirustestiin ei pystytä tekemään 18.5.2021 klo 20.30 - 22.
 • Kuulo- ja puhevammaiset voivat lähettää tekstiviestin terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 040 639 7700 (joka päivä klo 7–22).
 • Kun terveyspalvelujen neuvonta on kiinni, soita Taysin koronaneuvontanumeroon 03 3116 5333 (avoinna ympäri vuorokauden). Hätätilanteessa soita 112.

Hervannan koronapiste sijaitsee Hervannan vanhan elokuvateatterin Cinolan tiloissa osoitteessa Lindforsinkatu 1. Se on auki ma - to klo 8 - 16 ja pe ja aattopäivinä klo 8 - 15. Koronapiste tarjoaa koronatietoa ja -testausta niille tamperelaisille, joiden on syysta tai toisesta vaikea varata aika koronatestiin Omaolon tai puhelimen kautta. Koronapisteellä otetaan koronavirustestejä ilman ajanvarausta ja jaetaan koronaohjeita eri kielillä.

Valtakunnallisessa puhelinpalvelussa 0295 535 535 ja Ulkoinen linkkiKoronainfo-chatissa saat yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonta palvelee arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15.

Koronaa koskevat ohjekuvakkeet liittyen esimerkiksi käsien pesuun, niistämiseen ja turvaväleihin.

Tietoa Pirkanmaan epidemiatilanteesta ja voimassa olevat alueelliset suositukset ja rajoitukset löytyvät PSHPn sivuilta:

Ulkoinen linkkiPirkanmaan koronavirustilanne ja alueelliset suositukset

Hyvä tietää

Nyt

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen karanteenit

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen karanteenitiedot julkaistaan verkossa joka arkipäivä:


Voimassa olevat rajoitukset ja suositukset Tampereella

Tampereen kaupungin palveluissa noudatetaan Pirkanmaan alueellisen koronaohjausryhmän antamia ohjeistuksia. Voimassa ovat seuraavat rajoitukset:

 • Uimahalleihin pääsevät eläkeläiset, erityisuimakortin haltijat sekä lasten ja nuorten harrastetoimintaan osallistuvat. Kuuluminen näihin käyttäjäryhmiin on todistettava jokaisella käyntikerralla. Tampereen maauimala on avattu eläkeläisille, kouluryhmille sekä erityisuimakortin haltijoille. Uimahallien ja maauimalan toiminta 17.5.2021 alkaen
 • Kaupungin museot ja kulttuuripalvelut ovat avoinna normaalein aukioloajoin. Kaupungin kulttuuripalvelut avautuvat koronatilanne huomioiden
 • Kirjastojen kokoelmatilat ovat avoinna ja asiakkaat pääsevät hakemaan lainattavaa normaalisti hyllyistä. Myös lehtisalit on avattu lehtien lainaamista tai lyhytaikaista lukua varten. Asiakaskoneiden lyhytaikainen (15 min) käyttö on mahdollista. Kirjaston työskentely- ja harrastustilat pidetään edelleen suljettuina. Kirjastojen kokoelmatilat ja lehtisalit avataan 10.5.2021 alkaen
 • Aikuisten ryhmäharrastukset ovat sallittuja ulkona korkeintaan 50 henkilön ryhmissä turvaohjeita noudattaen. Sisätiloissa harrastustoiminta - myös kansalais- ja työväenopistot sekä taiteen perusopetuksen ryhmät - on kielletty paitsi etäyhteyksillä.
  Poikkeus: lääkinnällinen ja vastaava kuntouttava toiminta sekä aikuisten ammattilais- ja maajoukkueurheilu on mahdollista.
 • Lasten ja nuorten eli vuonna 2002 ja sitä myöhemmin syntyneiden ryhmäharrastukset ovat sallittuja sisällä Ulkoinen linkkiOKM:n ja THL:n turvaohjeistusta noudattamalla. Ryhmäkoko voi olla korkeintaan 20 osallistujaa. Ulkona voi harjoitella ilman turvaväliä ja ryhmäkokorajoitusta. Kilpailu- ja turnaustoiminta on mahdollista ulkona.
 • Kaupungin sisätiloissa pidettävissä yleisötilaisuuksissa voi olla korkeintaan 50 henkilöä.

Tampereen kaupungin henkilöstö käyttää kasvomaskeja työtehtävissään kaikilla kaupungin työpaikoilla mukaan lukien päiväkodit, peruskoulut, toisen asteen oppilaitokset ja toimistotyöt. Maskin sijaan päiväkotien ja koulujen työntekijät voivat käyttää visiiriä. Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut tarjotaan asiakkaille ensisijaisesti lähipalveluina.

Lue tarkemmin, miten korona vaikuttaa kaupungin palveluihin

Sovittuihin tapaamisiin ja vastaanotoille ei saa tulla, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita tai sinut on määrätty eristykseen tai karanteeniin tai olet ulkomaanmatkan vuoksi omaehtoisessa karanteenissa. Lisätietoja THL:n sivuilta: Ulkoinen linkkiMatkustaminen ja koronaviruspandemia .

Peruthan tarvittaessa ajan tai tapaamisen. Huolehdi hyvästä hygieniasta eli pese kädet tullessasi palvelupisteisiin ja sieltä lähtiessäsi sekä pidä fyysistä etäisyyttä toisiin ihmisiin myös odotustiloissa.

Coronavirus (COVID-19)

What you should do if you suspect you have contracted the coronavirus?
Information on Coronavirus in different languages: www.tampere.fi/coronavirus

Kielisymbolit kahdeksalle kielelle.

Tämän sivun lyhytosoite www.tampere.fi/koronavirus