Siirry sisältöön

Koronavirus

Koronarokotukset

Milloin rokotetaan mitäkin väestöryhmää? Missä ja milloin rokotuksia annetaan? Kokoamme tietoa rokotuksista vaiheittain sitä mukaa kun rokote-erien toimitukset ja rokotusaikataulut tarkentuvat: www.tampere.fi/koronarokotukset

Hakeudu lievistäkin oireista koronavirustestiin

Vaikka sinulla olisi vain lieviä oireita, jää kotiin ja varaa aika koronavirustestiin, sillä myös oireeton sairastunut tai lieväoireinen voi tartuttaa tautia. Jos sinulla on oireita, älä mene töihin, kouluun tai harrastuksiin äläkä tapaa ystäviäsi tai sukulaisiasi.

Hakeudu testiin, jos sinulla on esimerkiksi yskää, nuhaa, kurkkukipua, kuumetta, päänsärkyä, hengenahdistusta, ripulia tai haju- ja makuaistin katoamista.

Toimi näin: täytä Omaolo-palvelun koronavirusarvio verkossa tai soita terveyspalveluihin.

Vaihtoehto 1: Tee koronavirusarvio verkossa

Täytä Omaolo-palvelun kysely, niin saat oireidesi perusteella toimintaohjeet:

 • Tamperelaiset ja orivesiläiset voivat varata itse ajan koronatestiin heti oirearvion täyttämisen jälkeen, jos oireet ovat lieviä. Jos oireet tai muut riskitekijät vaativat tarkempaa tutkimusta, ohjeistaa Omaolo soittamaan terveyspalvelujen neuvontaan.
 • Alle-14-vuotiaat: Huoltaja voi täyttää 1–14-vuotiaan lapsen puolesta koronavirustaudin oirearvion Omaolossa. Samalla kertaa voi täyttää sekä oman että lasten koronavirustaudin oirearvion ja tarvittaessa varata myös testiajan.

Vaihtoehto 2: Soita terveyspalveluihin

Puhelimessa terveydenhuollon työntekijä haastattelee sinut ja arvioi tilanteesi.

 • Soita työterveyteen, omalle terveysasemallesi tai opiskeluterveydenhuoltoon .
 • Tai voit soittaa terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 10023 tai 03 5657 0023 (joka päivä klo 7–22).
 • Kouluterveydenhuollon koronaneuvonta: puhelin 041 730 6512, ma - pe klo 8.30 - 11. Terveydenhoitaja neuvoo, tekee peruskoululaisten (ei perheenjäsenten) koronatestilähetteitä ja varaa testiaikoja.
 • Neuvolan koronaneuvonta: oman neuvolasi terveydenhoitaja neuvoo, tekee lapsen (ei perheenjäsenten) koronatestilähetteen ja varaa testiajan.
 • Kuulo- ja puhevammaiset voivat lähettää tekstiviestin terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 040 639 7700 (joka päivä klo 7–22).
 • Kun terveyspalvelujen neuvonta on kiinni, soita Taysin koronaneuvontanumeroon 03 3116 5333 (avoinna ympäri vuorokauden). Hätätilanteessa soita 112.
 • Koronaneuvontaa venäjäksi: puhelin 040 163 2858, ma ja to klo 9 - 15

Hervannan koronapiste tarjoaa koronatietoa ja -testausta niille tamperelaisille, joiden on syysta tai toisesta vaikea varata aika koronatestiin Omaolon tai puhelimen kautta. Koronapisteellä otetaan koronavirustestejä ilman ajanvarausta ja jaetaan koronaohjeita eri kielillä. Koronapiste sijaitsee Hervannan terveysaseman rakennuksessa osoitteessa Insinöörinkatu 38. Sinne kuljetaan terveysaseman takana olevasta ovesta, saapumisohje (pdf). Omaa vuoroa odotetaan ulkona. Koronapiste on auki samoin kuin terveysasemakin: ma - to klo 8 - 16 ja pe ja aattopäivinä klo 8 - 15.

Valtakunnallisessa puhelinpalvelussa 0295 535 535 ja Ulkoinen linkkiKoronainfo-chatissa saat yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonta palvelee arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15.

Koronaa koskevat ohjekuvakkeet liittyen esimerkiksi käsien pesuun, niistämiseen ja turvaväleihin.

Tietoa Pirkanmaan epidemiatilanteesta ja voimassa olevat alueelliset suositukset ja rajoitukset löytyvät PSHPn sivuilta:

Ulkoinen linkkiPirkanmaan koronavirustilanne ja alueelliset suositukset

Nyt

Voimassa olevat rajoitukset ja suositukset Tampereella

Tampereen kaupungin palveluissa noudatetaan Pirkanmaan alueellisen koronaohjausryhmän antamia ohjeistuksia. Seuraavat suositukset ja rajoitukset ovat voimassa kaupungin palveluissa 8.2.2021 asti:

 • Alle 20-vuotiaiden enintään kymmenen henkilön harrastusryhmien toiminta on sallittua kaupungin sisäliikuntatiloissa sekä koulujen, päiväkotien ja kirjastojen sisätiloissa. Muutoin kaupungin sisäliikuntatilat ja kuntosalit on edelleen suljettu toistaiseksi.
 • Uimahallit palvelevat rajoitetusti eli ne ovat auki alle 20-vuotiaiden harrasteryhmille, koululaisryhmille, yli 65-vuotiaille senioreille, erityisuimakortin käyttäjille ja eläkeläisille.
 • Aikuisten joukkueurheilun ja kontakti- ja kamppailulajien taukoa jatketaan, kunnes alueellinen koronaryhmä toisin suosittaa.
 • Kirjastoista pääsee hakemaan lainattavaa normaalisti hyllyistä, mutta lehti- ja lukusalit sekä työskentely- ja harrastustilat ovat edelleen suljettu. Asiakkaiden tulee käyttää kasvomaskia, jos sen käyttöön ei ole terveydellistä estettä.
 • Kulttuuritilat ja museot ovat avoinna. (Milavida avautuu helmikuuussa.)
 • Nuorisotilat ovat toistaiseksi suljettuina.
 • Kaupungin sisätiloissa kaikissa yleisötilaisuuksissa noudatetaan korkeintaan kymmenen hengen rajaa.
 • Työväen- ja kansalaisopistojen opetus on siirretty etäopetukseksi tai keskeytetty, kunnes alueellinen koronaryhmä toisin suosittaa. Taiteen perusopetus alle 20-vuotiaille voidaan toteuttaa alle kymmenen henkilön ryhminä.

Tampereen kaupungin henkilöstö käyttää kasvomaskeja työtehtävissään kaikilla kaupungin työpaikoilla mukaan lukien päiväkodit, peruskoulut, toisen asteen oppilaitokset ja toimistotyöt. Maskin sijaan päiväkotien ja koulujen työntekijät voivat käyttää visiiriä. Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut tarjotaan asiakkaille ensisijaisesti lähipalveluina. Perusopetus sekä toisen asteen opetus jatkuvat Tampereella lähiopetuksena.

Tarpeetonta matkustamista vältetään erityisesti leviämisvaiheen maakuntiin eli tällä hetkellä esimerkiksi Helsingin seudulle.

Hyvä tietää

Miten korona vaikuttaa kaupungin palveluihin?

Sovittuihin tapaamisiin ja vastaanotoille ei saa tulla, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita tai sinut on määrätty eristykseen tai karanteeniin tai olet ulkomaanmatkan vuoksi omaehtoisessa karanteenissa. Lisätietoja THL:n sivuilta: Ulkoinen linkkiMatkustaminen ja koronaviruspandemia .

Peruthan tarvittaessa ajan tai tapaamisen. Huolehdi hyvästä hygieniasta eli pese kädet tullessasi palvelupisteisiin ja sieltä lähtiessäsi sekä pidä fyysistä etäisyyttä toisiin ihmisiin myös odotustiloissa.

Kasvomaskin laitto ja poisto


Coronavirus (COVID-19)

What you should do if you suspect you have contracted the coronavirus?
Information on Coronavirus in different languages: www.tampere.fi/coronavirus

Kielisymbolit kahdeksalle kielelle.

Tämän sivun lyhytosoite www.tampere.fi/koronavirus