Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun

Aikuissosiaalityö

Aikuisten oikeesti -blogi

Aikuissosiaalityön palvelut

Aikuissosiaalityö auttaa silloin, kun tarvitset tukea, ohjausta ja neuvontaa erilaisissa arkielämän hankalissa tilanteissa. Ota rohkeasti yhteyttä, jos olet jäänyt työttömäksi, tarvitset apua elämänhallinnassa tai haluat tukea esim. päihteisiin liittyvissä asioissa. Kartoitetaan yhdessä tilanteesi ja etsitään ongelmiisi ratkaisukeinoja.

Valokuva: Pelastusrengas Pyhäjärven rannassa.

Aikuissosiaalityön palvelujen puoleen voit kääntyä seuraavissa elämäntilanteissa:

 • tarvitset tukea arkielämän hallintaan ja suunnitteluun
 • olet työtön ja tarvitset sosiaalista kuntoutusta tai ohjausta työllisyyspalveluihin
 • olet asunnoton tai sinulla on ongelmia asumisessa
 • sinulla on alkoholi- tai muu päihderiippuvuusongelma
 • mielenterveyden ongelmat haittaavat arkesi sujumista
 • olet kohdannut äkillisen kriisin, kuten eron, häädön tai velkaantumisen
 • tarvitset sosiaaliturvaan ja -palveluihin liittyvää neuvontaa.

Aikuissosiaalityön palvelut koostuvat alkuvaiheen ja kevyen tuen palveluista sekä omatyöntekijäpalveluista. Alkuvaiheen ja kevyen tuen palveluissa saat ohjausta ja neuvontaa. Siellä tehdään palvelutarpeenarvio, jos olet uusi asiakas, joka tarvitsee sosiaalityön palveluja. Omatyöntekijäpalveluissa asioivat asiakkaat, joille on jo nimetty omatyöntekijä.

Uudet asiakkaat

Jos olet uusi asiakas, kysy apua puhelimitse tai tule paikan päälle palvelupisteellemme Sarvikselle. Sieltä sinut ohjataan tarvittaessa eteenpäin varsinaisiin sosiaalipalveluihin.

Uusien asiakkaiden neuvonta: puhelin 03 5657 0200, ma - pe klo 9 - 14

Sosiaalipalvelujen neuvonta
puhelin 03 5657 0200 ma - pe klo 9 - 14
avoinna ma - pe klo 9 - 14

 • Neuvonta ja ohjaus: ilman ajanvarausta kaikille
 • Kiireellinen tuki ja palvelutarpeenarviointi: ajanvarauksella uusille asiakkaille ja niille, joilla ei ole omatyöntekijää
 • Taloudellinen tuki: Tampereen kaupunki vastaa täydentävästä ja ehkäisevästä toimeentulotuesta. Tätä harkinnanvaraista toimeentulotukea ei voi hakea, ennen kuin olet selvittänyt, saatko perustoimeentulotukea Kelasta: Täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki
 • Maahanmuuttajien alkuvaiheen palvelut: Alkuvaiheen sosiaalipalvelut on tarkoitettu ensisijaisesti pakolaisina Tampereelle muuttaneille tai muille erityistä tukea tarvitseville maahanmuuttajille: Maahanmuuttajien alkuvaiheen sosiaalipalvelut

Nykyiset asiakkaat

Jos sinulla on jo nimetty omatyöntekijä, tapahtuu asiointi hänen kanssaan ajanvarauksella: soita puhelinaikana omatyöntekijän asiakasnumeroon tai ota yhteyttä neuvonnan numeroon.

Omatyöntekijäpalvelujen neuvonnat palvelevat ma, ti, to, pe klo 9 - 11:

1. Lapsettomat alle 30-vuotiaat: puhelin 040 564 9034
2. Lapsettomat yli 30-vuotiaat: puhelin 040 564 9043

3. Perheelliset 18 vuotta täyttäneet: puhelin 040 564 9151

Omatyöntekijäpalvelut
postiosoite Hatanpäänkatu 3 F
33900 Tampere

Kun sinulle on nimetty omatyöntekijä, vastaa hän palvelukokonaisuudestasi koko asiakkuutesi ajan. Omatyöntekijä antaa sinulle yhteystietonsa, jotta voit olla häneen suoraan yhteydessä elämäntilannettasi koskevissa kysymyksissä.

Palvelu perustuu kanssasi tehtyyn henkilökohtaiseen asiakassuunnitelmaan sekä monialaiseen yhteistyöhön eri palvelujen asiantuntijoiden ja verkostojen kanssa. Avun saamisessa hyödynnetään laajasti Tampereen palveluverkkoa.

Katso myös


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/aikuissosiaalityo