Hyppää sivuvalikkoon

Kansainväliset asiat

Tampere Old City Hall in spring

Tampere on aina ollut kansainvälinen kaupunki.  Kansainväliset liikemiehet ja Suomeen muuttaneet työntekijät loivat perustan kaupungin kansainväliselle kehitykselle jo sen perustamisvuodesta 1779 lähtien. 

Tampereen menestystarina jatkuu tänä päivänä merkittävänä ja houkuttelevana kansainvälisen liike-elämän, tapahtumien, osaajien, opiskelijoiden, tutkijoiden ja matkailijoiden keskittymänä.
 
Tampereen kaupunki toimii aktiivisesti useissa kansainvälisissä verkostoissa, kantaa globaalia vastuuta aikamme suurten haasteiden ratkaisujen rakentamisessa ja rakentaa avointa ja pitovoimaista kaupunkia yhdessä laajan sidosryhmäverkoston kanssa. 

Tampereen pormestari johtaa kaupungin kansainvälisiä asioita. Kansainvälisten asioiden tiimi koordinoi toimintaa valtuustokausittain hyväksyttävien kansainvälisen toiminnan suuntaviivojen pohjalta. Brysselissä sijaitseva Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimisto vastaa puolestaan edunvalvonnasta Euroopan unionin tasolla.

Tampereella on 18 ystävyyskaupunkia ja lukuisia muita aktiivisia kumppanikaupunkeja. Tampere kuuluu 19 kansainväliseen verkostoon ja on allekirjoittanut seitsemän kansainvälistä julistusta tai sitoumusta globaalisti merkittävistä teemoista.

Yhteystiedot

Satu Vuorinen
Kansainvälisten asioiden päällikkö
Puhelin:
040 538 8402

Sähköposti: [email protected]

Minna Merikoski
Kansainvälisten asioiden asiantuntija
Puhelin:
040 841 6917

Sähköposti: [email protected]

Pekka Pernu
Kansainvälisten asioiden asiantuntija
Puhelin:
041 730 2598

Sähköposti: [email protected]

Jessica Stortz
Koordinaattori
Puhelin:
040 628 0275

Sähköposti: [email protected]