Kukkia etualalla ja Sorspuiston suihkulähde takana.

Sorsapuisto

Sorsapuisto on Tampereen maineikkaimpia ja suosituimpia
puistoja. Kauniina kesäpäivinä puiston laajoille nurmialueille kerääntyy perheitä, ystäväporukoita tai yksikseen puiston tunnelmasta nauttivia. Puistossa on tarjolla myös aktiviteetteja eri ikäisille. Yli neljän hehtaarin laajuinen Sorsapuisto sijaitsee keskustan tuntumassa Tampere-talon naapurissa, ja se rajoittuu Yliopistonkatuun, Aaltosenkatuun, Lähteenkatuun, Salhojankatuun ja Viinikankatuun.

Sorsapuisto kunnostettiin perusteellisesti vuosina 2010 – 2012, jolloin rakennettiin uusi leikkipaikka ja pelialueet, uusittiin käytäviä sekä istutuksia ja rakennettiin laituri lammen reunalle. Puistossa toimii kesäaikana myös kesäkioski.

Puiston nimi juontuu Sorsalammesta, jonne kaupunki alkoi tuoda vuodesta 1939 vesilintuja kuten ankkoja, hanhia ja joutsenia.

Kesällä Sorsapuistossa voi tutustua eri lintulajeihin, käy katsomassa lisää alla olevalta sivulta.

Istutuksia ja veistoksia

Sorsalampeen on istutettu lumpeita ja rantaan kukkivia kosteikkokasveja. Laiturin viereisellä oleskelupaikalla kukkii perennoita. Yliopistonkadun varteen on istutettu kirsikkapuisto ja Viinikankadun puoleiseen rinteeseen kukkivia pienpuita. Sorsalammen vettä on viime vuosina kirkastettu alumiinikloridilla lampea rehevöittävän fosforin saostamiseksi.

Puistossa on kolme Viktor Janssonin veistosta, jotka valaistaan pimeään aikaan. Puistossa on myös Väinö Rickhard Rautalinin Tanssiva tyttö -veistos. Myös lammen vesisuihku sai näyttävän valaistuksen.

Aidatulla ja porteilla varustetulla leikkipaikalla on omat leikkisaarekkeet pienille ja isoille lapsille.
Päivitetty 23.6.2022