Tohlopin luontopolku

Tohlopin luontopolun kunnostus valmistui kesällä 2022. Luontopolkureitti on noin 5,8 kilometrin mittainen ja se kuljettaa sinua sekä Tohloppijärven että Epilänharjun maisemissa. Reitti kulkee osittain kevyen liikenteen väylillä ja suolle rakennetulla esteettömällä reitillä. Luontopolulla tutustutaan 14 opastaulun avulla korvaamattomiin luonnon ekosysteemipalveluihin sekä elinympäristöihin aina rehevistä luhdista harjun paahteisiin rinteisiin, niiden omaleimaisesta lajistosta puhumattakaan. Reitillä ei ole varsinaista aloituskohtaa, mutta Epilänharjun osuus suositellaan kuljettavaksi myötäpäivään. Polkuun voi tutustua helposti myös osissa; Voit esimerkiksi kiertää erikseen Tohlopinsuon, Epilänharjun tai Tohloppijärven osuuden. Epilänharjulla polulla on paikoitellen kivikkoa ja mäkiä, joten se ei ole esteetön. Autoteiden varsissa kulkevilla osuuksilla ei ole opasteita.

Infotaulut karttoineen löytyvät Mediapoliksen läheltä lammasaitauksen vierestä, Tohlopin matonpesupaikan parkkipaikalta (Epilänkatu 64), sekä Tohlopin uimarannan parkkipaikalta Pyydyspohjankadun päästä.

Luontopolulle pääset helposti julkisilla liikennevälineillä. Reitin varrella on kaksi uimarantaa, joista toisen yhteydessä on kesäisin käytössä myös wc.

Päivitetty 12.9.2022