Tohlopin luontopolku

Tohlopin luontopolun kunnostus valmistui kesällä 2022. Tohloppijärven luoteisosiin, järven ranta-alueelle ja Tohlopinsuolle, on toteutettu esteetön polkukokonaisuus ja katselulaituri, jotka ovat osa Tohlopin luontopolkua.

Luontopolkureitti on noin 5,8 kilometrin mittainen ja se kuljettaa sinua sekä Tohloppijärven että Epilänharjun maisemissa. Reitti kulkee osittain kevyen liikenteen väylillä. Luontopolulla tutustutaan 14 opastaulun avulla korvaamattomiin luonnon ekosysteemipalveluihin sekä elinympäristöihin aina rehevistä luhdista harjun paahteisiin rinteisiin, niiden omaleimaisesta lajistosta puhumattakaan.

Uusi esteetön osuus yhdistää Tohlopin Tesoman uimarannan parkkialueen (Pyydyspohjankatu 1) ja Tohlopin Epilän uimarannan parkkialueen (Epilänkatu 64) toisiinsa sekä tekee lenkin Tohlopinsuolle, osittain vanhaa polkupohjaa hyödyntäen. Esteettömän osuuden pituus on noin 1 km ja reitin varrella on noin 300 metriä pitkä suoluontopolku sekä katselulaituri. Reitin varrella on penkkejä.

Koko luontopolku kiertää Tohloppi-järven ympäri - länsipuolelta Epilänharjun kautta. Polulle voi lähteä esimerkiksi Tohlopinrannasta lähtevää reittiä tai Tesoman ja Epilän uimarantojen parkkialueilta. Epilänharjun osuus suositellaan kuljettavaksi myötäpäivään. Polkuun voi tutustua helposti myös osissa; Voit esimerkiksi kiertää erikseen Tohlopinsuon, Epilänharjun tai Tohloppijärven osuuden. Epilänharjun osuus on paikoitellen kivikkoa ja mäkiä, joten se ei ole esteetön. Autoteiden varsissa kulkevilla osuuksilla ei ole opasteita.

Infotaulut karttoineen löytyvät Mediapoliksen läheltä lammasaitauksen vierestä, Tohlopin matonpesupaikan parkkipaikalta (Epilänkatu 64), sekä Tohlopin uimarannan parkkipaikalta Pyydyspohjankadun päästä.

Luontopolulle pääset helposti julkisilla liikennevälineillä. Reitin varrella on kaksi uimarantaa, joista toisen yhteydessä on kesäisin käytössä myös wc.

Tohlopin luontopolun kartta

Kartta opastaa Tohlopin luontopolulle. Kartta ei ole saavutettava.

Päivitetty 17.11.2023