Suolijärven luontopolku

Suolijärven luontopolku Hervannassa kulkee kokonaisuudessaan Suolijärven rantaa pitkin. Polku on noin 4,5 km pitkä ja sen varrella tutuksi tulevat monenlaiset kasvit niin soilta kuin lehdoistakin. Paikoin Suolijärven maisemaa värittävät jyrkät kallioseinämät sekä massiiviset siirtolohkareet.

Huomioithan, että Suolijärven luontopolulla ei ole kunnossa olevaa opastusta. Luontopolun kunnostus on aloitettu sisällöntuotolla ja uudet taulut pystytetään alueelle vuoden 2024 aikana.

Reitillä on vaikeakulkuisempia kohtia ja juurakoita, joten se ei ole esteetön. Luontopolun kierto on hyvä aloittaa Suolijärven uimarannan parkkipaikalta, johon voi jättää myös auton tai polkupyörän. Paikalle pääsee myös esimerkiksi paikallisliikenteen busseilla.

Suolijärven luontopolulta on yhteys Suoliojan nuotiopaikalle, joka sijaitsee Särkijärven rannalla.

Mielenreitti-luontopolku

Suolijärven ympäristöön valmistui syksyllä 2023 Mielenreitti-luontopolku Sen varrella on tarinoita ja maalauksia, jotka kannustavat ihmisiä pysähtymään kokemustarinoiden ja toivon äärelle. Mielenreitin pituus on n. 2,3 km, josta Suolijärven rantaa kulkeva osa on mahdollisimman esteetöntä reittiä (vaativa esteetön).  Mielenreitillä on myös vaativampi osuus, jossa noustaan portaita Majaalahdenkankaalle. Tällä reittiosuudella on monipuolista metsämaastoa sekä levähdyspaikka. Lisätietoa Mielenreitistä löytyy Outdoorstampere.fi:stä.

Päivitetty 27.3.2024