Suolijärven luontopolku

Suolijärven luontopolku Hervannassa kulkee kokonaisuudessaan Suolijärven rantaa pitkin. Polku on noin 4,5 km pitkä ja sen varrella tutuksi tulevat monenlaiset kasvit niin soilta kuin lehdoistakin. Paikoin Suolijärven maisemaa värittävät jyrkät kallioseinämät sekä massiiviset siirtolohkareet.
!

Suolijärven luontopolulle järjestetään avajaisretki sunnuntaina 21.7.2024. Lue lisää retkestä sivulta tampere.fi/luontoretket.

Suolijärven luontopolun opasteet on uusittu kesällä 2024. Reitin varrella on päätaulun lisäksi 14 pienempää opastaulua, joiden avulla voi tutustua alueen monipuoliseen luontoon ja lajeihin, sekä ympäristönmuutoksen ja luonnonsuojelun teemoihin. Infotaulujen tekstisisällöt sekä vastausehdotukset tauluissa oleviin kysymyksiin ovat luettavissa myös tämän verkkosivun alalaidasta.

Reitillä on vaikeakulkuisempia kohtia ja juurakoita, joten se ei ole esteetön. Luontopolun kierto on hyvä aloittaa Suolijärven uimarannan parkkipaikalta, johon voi jättää myös auton tai polkupyörän. Paikalle pääsee myös esimerkiksi paikallisliikenteen busseilla. Hervantakeskuksen ratikkapysäkiltä on noin 1,3 kilometrin matka Suolijärven uimarannalle. 

Suolijärven luontopolulta on yhteys Suoliojan nuotiopaikalle, joka sijaitsee Särkijärven rannalla.

Mielenreitti-luontopolku

Suolijärven ympäristöön valmistui syksyllä 2023 Mielenreitti-luontopolku Sen varrella on tarinoita ja maalauksia, jotka kannustavat ihmisiä pysähtymään kokemustarinoiden ja toivon äärelle. Mielenreitin pituus on n. 2,3 km, josta Suolijärven rantaa kulkeva osa on mahdollisimman esteetöntä reittiä (vaativa esteetön).  Mielenreitillä on myös vaativampi osuus, jossa noustaan portaita Majaalahdenkankaalle. Tällä reittiosuudella on monipuolista metsämaastoa sekä levähdyspaikka. Lisätietoa Mielenreitistä löytyy Outdoorstampere.fi:stä.

Päivitetty 24.6.2024