Wilma toisen asteen koulutuksessa

Tampereen toisen asteen oppilaitoksissa, lukiossa ja ammatillisissa oppilaitoksissa, on käytössä Visma Inschool-oppilashallintojärjestelmä eli tutummin Wilma.

Wilmaa käytetään lukuisiin kouluarjen päivittäisiin asioihin. Opiskelijat mm. katsovat Wilmasta läksyt, koepäivät ja työjärjestyksen sekä tekevät kurssivalintoja, seuraavat suorituksiaan, lukevat tiedotteita ja viestivät opettajien ja muun henkilökunnan kanssa. Wilmassa näkyvät myös kaikki opiskelijasta tehdyt päätökset.

Opettajat käyttävät Wilmaa mm. arviointiin, poissaolojen merkitsemiseen sekä yhteydenpitoon huoltajien kanssa. Huoltajille Wilma on käytännön työkalu nuorensa koulunkäynnin seuraamiseen sekä yhteydenpitoon opettajien kanssa.

Wilmasta on käytössä myös mobiilisovellus. Käytä vain virallista Wilma-sovellusta, jonka toimittaja on Visma Labs Oy. Virallisen Wilma-sovelluksen tietoturva on varmistettu. Markkinoilla on myös muiden sovelluskehittäjien tuotteita, jonka tuesta tai ongelmista Visma Labs Oy ei vastaa. Wilma-sovelluksella voit seurata opiskelijan tuntimerkintöjä, viestiä henkilökunnan kanssa ja näet työjärjestyksesi.
Nähdäksesi kaikki huollettavaasi liittyvät tiedot, käytä Wilman selainversiota (linkki). Selainversiota pitää käyttää esimerkiksi erilaisten hakulomakkeiden täyttämiseen. Hakulomakkeet eivät näy mobiilisovelluksessa.

Opiskelijoiden huoltajat voivat luoda Wilma-tunnuksensa itse. Tunnusten luominen vaatii vahvan tunnistautumisen.

Huoltajatunnuksen luominen Wilmaan Tampereen kaupungin toisen asteen oppilaitoksissa

Huoltaja luo käyttäjätunnuksensa Wilma-oppilashallintojärjestelmään itse. Tunnukset luodaan vahvalla tunnistautumisella Suomi.fi -palvelun kautta.
Tampereen kaupungin toisen asteen yhteistä Wilmaa käyttävät vain Tampereen kaupungin lukiot ja Tredu. Jos huoltajalla on aikaisemmat tunnukset esim. perusasteen, yksityisen oppilaitoksen tai jonkin muun kunnan Wilmaan, pitää tunnukset luoda ohjeiden A) mukaisesti.

A) Toimi näin, mikäli sinulla ei vielä ole huoltajatunnuksia Tampereen kaupungin toisen asteen Wilmaan

Mene osoitteeseen https://edutampere.inschool.fi/connect. Kirjoita sähköpostiosoitteesi ja paina "Lähetä varmistusviesti". Avaa sähköpostistasi Wilma varmistusviesti, jota klikkaamalla pääset jatkamaan tunnuksen luontia.

 1. Valitse huollettavasi oppilaitos ja jatka Seuraava -painikkeella eteenpäin.
 2. Valitse “Siirry tunnistautumiseen”, kirjaudu verkkopankkiisi ja tee vahva tunnistautuminen
 3. Valitse Wilman avautuvasta ikkunasta kohta "Huoltajatiedot saatavilla Digi- ja väestötietoviraston kautta".
 4. Paina painiketta "Hae huollettavasi". Järjestelmä ohjaa sinut Suomi.fi -palveluun, josta valitset oikean huollettavan.
 5. Paina painiketta “Valitse ja siirry asiointipalveluun". Palaat takaisin Wilman sivulle, jonka yläreunaan on ilmestynyt huollettavasi nimi.
 6. Lopuksi paina Seuraava -painiketta ja pääset tarkistamaan omat tietosi ja tekemään tunnukset loppuun Wilman ohjeiden mukaan.
 7. Tarkasta omat tietosi.
 8. Luo Wilmaan salasana (Salasanan on oltava vähintään 8 merkkiä pitkä ja sen tulee sisältää vähintään kolmea seuraavista: isoja kirjaimia, pieniä kirjaimia, numeroita tai erikoismerkkejä).
 9. Tarkista vielä syöttämäsi tiedot ja luo tunnus.

Antamasi sähköpostiosoite toimii Wilman käyttäjätunnuksena. Vahvaa tunnistautumista tarvittiin vain tunnusten luonnissa. Jatkossa kirjaudut Wilmaan käyttäjätunnuksesi ja salasanasi avulla. Voit käyttää Wilmaa myös mobiilisovelluksen kautta. Huomaa kuitenkin, että mobiilisovelluksessa on käytössä vain pieni osa Wilman toiminnoista.

B) Toimi näin, mikäli sinulla on jo huoltajatunnukset Tampereen toisen asteen Wilmaan ja haluat yhdistää uuden opiskelijan samoihin tunnuksiin

 1. Kirjaudu Wilmaan selaimella osoitteessa https://edutampere.inschool.fi.
 2. Valitse oikeasta yläkulmasta hahmo ja hammasratas -kuvakkeen kohdalta Käyttöoikeudet.
 3. Valitse “Lisää rooli”.
 4. Valitse “Huoltajatiedot saatavilla Digi- ja väestötietoviraston kautta”.
 5. Paina painiketta "Hae huollettavasi". Järjestelmä ohjaa sinut suomi.fi -palveluun, josta valitset oikean
 6. huollettavan.
 7. Paina painiketta “Valitse ja jatka asiointipalveluun".

Mikäli huoltaja ei pysty tekemään Wilma tunnusta vahvan tunnistautumisen kautta, hänen tulee ottaa yhteyttä oppilaitoksen kansliaan (lukiot) tai opintotoimistoon (Tredu). Yhteystiedot löydät kunkin oppilaitoksen kotisivuilta.

Päivitetty 16.5.2024