Digitukea kirjastosta

Opastusta tabletin käyttöön.

Kirjasto tukee kaikenikäisten ihmisten osaamista ja selviytymistä erityisesti digitaalisen ajan haasteissa. Kaikista kirjastoista saa opastusta kirjaston sähköisiin palveluihin, mutta Sampolan, Lielahden ja Hervannan kirjastoissa toimivat tietotorit opastavat laajasti myös muissa digipulmissa.

Voit varata henkilökohtaisen opastusajan digipulmasi käsittelyyn. Lue lisää Kirjasto opastaa -sivulta.

Digituki tähtää asiakkaan itsenäiseen ja turvalliseen laitteiden käyttöön ja sähköiseen asiointiin. Digiopastuksissa noudatetaan digituen eettistä ohjeistusta. Tutustuthan ohjeistukseen ennen opastusta DVV:n sivulla. (ks. kohta Digituen saajana)

Digivinkkaukset

Digivinkkauksia järjestetään Sampolan, Hervannan ja Lielahden tietotoreilla, pääkirjasto Metsossa sekä Koilliskeskuksen ja Tesoman kirjastoissa. Aiheet ja päivämääräät löydät alla olevasta tapahtumalistauksesta tai kysymällä tietotoreilta. Digivinkkauksiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Materiaalit löytyvät osoitteesta:
tinyurl.com/digivinkkaukset

Digiolkkarit

Digiolkkari on rento ja vapaamuotoinen etätilaisuus. Olkkarissa keskustellaan ruohonjuuritasolla tietotekniikkaan, nettiin, mobiililaitteisiin sekä medialukutaitoon liittyvistä aiheista. Siellä voit tavata tietotorien henkilökuntaa, kuunnella ja katsella, osallistua, kysyä tai jakaa omia kokemuksiasi. Digiolkkareihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Digiolkkareiden tiedot ja liittymisohjeet Digiolkkarit-sivulla.

Päivitetty 29.8.2023