Digitukea kirjastosta

Opastusta tabletin käyttöön.

Kirjasto tukee kaikenikäisten ihmisten osaamista ja selviytymistä erityisesti digitaalisen ajan haasteissa. Kaikista kirjastoista saa opastusta kirjaston sähköisiin palveluihin, mutta Sampolan, Lielahden ja Hervannan kirjastoissa toimivat tietotorit opastavat laajasti myös muissa digipulmissa.

Voit varata henkilökohtaisen opastusajan digipulmasi käsittelyyn. Lue lisää Kirjasto opastaa -sivulta.

Digituki tähtää asiakkaan itsenäiseen ja turvalliseen laitteiden käyttöön ja sähköiseen asiointiin. Digiopastuksissa noudatetaan digituen eettistä ohjeistusta. Tutustuthan ohjeistukseen ennen opastusta DVV:n sivulla. (ks. kohta Digituen saajana)

Tietotorien kurssit

Kirjaston tietotorit tarjoavat maksutonta tietotekniikan opastusta. Kursseille ilmoittaudutaan etukäteen paikan päällä tai puhelimitse Hervannan, Lielahden tai Sampolan kirjastoissa. Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 9.1.2023 klo 12.00. Ilmoittautumiseen tarvitset PIKI-kirjastojen kirjastokortin, jonka saat maksutta lähimmästä kirjastosta. Huom! Myös pääkirjasto Metsossa järjestettäville kursseille ilmoittaudutaan etukäteen Hervannan, Lielahden tai Sampolan kirjastoissa paikan päällä tai puhelimitse numeroon 040 800 7816. 

Kurssit ovat maksuttomia. Käyttämättä jääneestä kurssipaikasta, jota ei ole peruttu kurssin alkamispäivän aamuun klo 8:aan mennessä, veloitetaan 5 euroa. Maksu lisätään kirjastokortin maksusaldoon. Peruutuksia otetaan vastaan puhelimitse, sähköpostilla tai paikan päällä kirjastoissa.

Peruskurssit on tarkoitettu vasta-alkajille. Niillä harjoitellaan tietokoneen käyttöä täysin alkeista lähtien. 

Teemakursseille voit osallistua, mikäli hallitset jo peruskurssien asiat. Jos siis osaat esimerkiksi kirjautua sähköpostitiliisi vieraalla koneella ja avata uuden välilehden nettiselaimessa, pärjäät todennäköisesti myös tietotorien teemakursseilla. Kysy kursseista tarkemmin tietotoreilta. Tervetuloa!

Ilmoittautuminen ja lisätiedot:

Hervannan tietotori
puhelin 040 800 7805

Lielahden tietotori
puhelin 040 553 4043

Sampolan tietotori
puhelin 040 800 7816 (klo 12 alkaen)

Peruskurssit

Teemakurssit

Digivinkkaukset

Digivinkkauksia järjestetään Sampolan, Hervannan ja Lielahden tietotoreilla, pääkirjasto Metsossa sekä Koilliskeskuksen ja Tesoman kirjastoissa. Aiheet ja päivämääräät löydät alla olevasta tapahtumalistauksesta tai kysymällä tietotoreilta. Digivinkkauksiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Materiaalit löytyvät osoitteesta:
tinyurl.com/digivinkkaukset

Digiolkkarit

Digiolkkari on rento ja vapaamuotoinen etätilaisuus. Olkkarissa keskustellaan ruohonjuuritasolla tietotekniikkaan, nettiin, mobiililaitteisiin sekä medialukutaitoon liittyvistä aiheista. Siellä voit tavata tietotorien henkilökuntaa, kuunnella ja katsella, osallistua, kysyä tai jakaa omia kokemuksiasi. Digiolkkareihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Digiolkkareiden tiedot ja liittymisohjeet Digiolkkarit-sivulla.

Päivitetty 1.3.2023