Hyppää sivuvalikkoon

Yleisavustukset

Iso joukko ihmisiä Keskustorilla seuraamassa kulttuuritapahtumaa.

Yleisavustusten ja ammattitaiteilijoiden apurahojen hakuaika päättyi 31.1.2024

Yleisavustushakemuksia tuli perille kaikkiaan 367. Kiitämme kaikkia hakijoita. Hakemukset siirtyvät nyt esitarkastukseen ja valmisteluun. Päätökset pyritään tekemään kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksessa 27.3.2024.

Huomioittehan, että keskeneräiset ja myöhässä tulleet hakemukset jätetään tutkimatta.

Tampereen kaupunki tukee yleisavustuksilla esimerkiksi hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä, kulttuuria, liikuntaa sekä lasten ja nuorten harrastamista.

Yleisavustusta voi hakea rekisteröitynyt yhdistys, yleishyödyllinen osuuskunta tai yleishyödyllinen yritys. Hakijalla on täytynyt olla toimintaa vähintään yhden vuoden ajan. Yleisavustusten hakuaika on pääsääntöisesti tammikuussa. Festivaalien ja suurten yleisötapahtumien yleisavustuksen hakuaika on kuitenkin marraskuussa.

Yleisavustusta voidaan myöntää yhteisön säännölliseen toimintaan, joka on kaikille avointa ja tapahtuu Tampereella. Avustusta ei myönnetä voittoa tavoittelevaan yritystoimintaan eikä uskonnon harjoittamiseen.  

Tietoa avustusten hakemisesta, myöntämisestä ja raportoinnista on koottu avustuskokonaisuuksien omille sivuille. Sivuilta löytyy myös hakemusten käsittelijöiden yhteystiedot. Avustuskokonaisuudet ovat:

Avustusinfo järjestettiin tiistaina 9.1.2024

Viimeisin infotilaisuus Tampereen kaupungin avustuksiin liittyen järjestettiin tiistaina 9.1.2024 klo 17:30 alkaen pääkirjasto Metson pohjakerroksessa, luentosali Lehmuksessa. Yleisinfon materiaaliin voit tutustua alla olevasta linkistä.

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/yleisavustukset

Päivitetty 13.6.2024