Kestävän elämystalouden palkinto ravintola Kajolle

Tampereen kaupunki myönsi Visit Tampereen järjestämän Visit Festival -tapahtuman yhteydessä kestävän elämystalouden palkinnon ravintola Kajolle. Palkinto myönnetään tamperelaiselle elämystalouden toimijalle, joka on edistänyt kestävyyttä pitkäjänteisesti ja todennettavasti.
Palkinnon voittaja poseeraa kukkien ja taulun kanssa kaupungin edustajan kanssa.
Tampereen kaupungin Elämystalouden kehitysohjelman projektipäällikkö Maiju Viiki (oikealla) jakoi palkinnon ravintoloitsija Marko Simunaniemelle (vasemmalla).

Tampereen kaupungin elämystalouden kehitysohjelma myönsi vuoden 2025 Kestävän elämystalouden palkinnon ravintola Kajolle. Palkinto, arvoltaan 2500 euroa, jaetaan tamperelaiselle matkailu-, ravintola- tai tapahtuma-alan toimijalle, joka on edistänyt kestävyyttä pitkäjänteisesti ja todennettavasti. Palkinnon saajan valitsi Tampereen kaupungin  ja Visit Tampereen asiantuntijaraati. 

Raadin mukaan Kajo erottui erityisesti kokonaisvaltaisella työllään kestävyyden edistämiseksi. Ravintola on sitoutunut vastuulliseen toimintaan läpi palveluketjunsa. Kestävyyden periaatteet näkyvät ravintolan identiteetissä, arvoissa ja itse ruuassa, sekä siinä, miten Kajo kunnioittaa ja uudistaa tamperelaista ruokakulttuuria.  Raadin mukaan Kajo on myös onnistunut tuomaan kestävyyden tarinallisesti osaksi palvelukokonaisuuttaan. Lisäksi ravintola on saanut kansainvälistä tunnustusta työstään ja se on tunnistettu myös kansainvälisesti vastuullisen ruoan edelläkävijänä 360° Eat Guidessa, joka nostaa Kajon yhdeksi Tampereen kiinnostavimmista kestävyyslähtöisistä ravintoloista. 

- Olemme erittäin otettuja ja onnellisia tästä kunnianosoituksesta. Meille kestävyys on ollut alusta asti perustuksellisia arvoja toiminnassamme, joten ennen kaikkea tällä saralla tunnustuksen saaminen on mahtavaa! Kestävän ja vastuullisen tekemisen pitää tänä päivänä olla osa jokaisen yhteisön ja yksilön arkea sekä toimintaa ja olemme ylpeinä tuomassa sen tärkeyttä esiin, toteaa ravintoloitsija Marko Simunaniemi, Kajo & Villit ja Viinit.

Elämystalouden kehittämistyössä painopiste kestävyydessä 

Vastuullisuus ja elämystalouden kehittäminen ovat osa Tampereen strategiaa. 

- Kestävän elämystalouden palkinto on meille tapa osoittaa tukemme alueen matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-alan toimijoille kestävän toiminnan edistämisestä. Onnittelut ja kiitokset Kajolle esimerkillisestä toiminnasta, toteaa Anna-Kaisa Heinämäki, Tampereen kaupungin kilpailukykyjohtaja. 

Vastuullisen elämystalouden palkinto jaettiin osana Visit Tampereen järjestämää Visit Tampere Festivalia. Visit Tampere myönsi tapahtumassa Visit Tampere Award -palkinnon Uumen Hotelsille.  Lisäksi Visit Tampere palkitsi kaksi tuoretta matkailuyritystä, Rotval Tours ja Pirkka Lines, jotka saivat Visit Tampere Start up Award -palkinnon, ja Pyynikin näkötorni voitti yleisön valinta -palkinnon. 
 

- Tampereen kaupunki voitti hiljattain myös European Capital of Smart Tourism 2026 -palkinnon, ja kestävyys ja vastuullisuus ovat meille isoja ja ajankohtaisia teemoja. Teemme tiivistä yhteistyötä Visit Tampereen kanssa kehittääksemme ja tukeaksemme vastuullista elämystaloutta ja matkailua, Heinämäki lisää. 
 

Lisätietoja

Maiju Viiki
Asiakkuuspäällikkö
Puhelin:
040 646 2841
Teksti: Katariina Onnela & Elina Uusitalo
Kuvat: Laura Vanzo / Visit Tampere
Jaa sosiaalisessa mediassa