Kiovalaisnuoret tutustuivat tamperelaiseen kiekkokulttuuriin jääkiekkoleirillä

Hiihtolomaviikolla Tampereella järjestetty jääkiekkoleiri toi Kiovasta joukon nuoria kiekkoilijoita tutustumaan tamperelaiseen jääkiekkokulttuuriin. Leirin aikana nuoret seurasivat paikallisjoukkueiden pelejä Nokia Arenalla ja treenasivat ammattivalmentajien johdolla.

Kiovan kaupungin ja Ukrainan jääkiekkoliiton kanssa järjestetylle leirille osallistui reilu kolmekymmentä nuorta kiekkoilijaa valmentajiensa kanssa. Leirin toteutuksesta vastasivat paikalliset jääkiekkoseurat Tappara ry ja Ilves ry sekä Tampereen kaupunki.

Jääkiekkoleiri tarjosi monipuolista kiekkoteemaista ohjelmaa. Nuoret tutustuivat Suomen jääkiekkohistoriaan Suomen jääkiekkomuseossa Vapriikissa ja seurasivat kahtena iltana Ilveksen ja Tapparan liigapelejä Nokia Arenalla. Leiriin kuului myös runsaasti harjoitteluaikaa Kaukajärven jäähallin jäällä huippuvalmennuksessa.

Valmentaja Andrii Kochur kertoo leirin olleen antoisa kokemus nuorille kiekkoilijoille.

-Leiri on ollut upea mahdollisuus, sillä nuoret ovat päässeet harjoittelemaan lajia maailmanluokan jääkiekkomaassa. He ovat oppineet viikon aikana paljon uutta.

Nuoret jääkiekkoilijat jäällä valmentajansa kanssa.
Valmentaja Andrii Kochur valmensi nuoria Kaukajärven Sentteri-jäähallilla.

Tampereen pormestari Kalervo Kummola kävi tervehtimässä kiovalaisnuoria Kaukajärven jäähallissa harjoitusten lomassa.

- Toivon, että leirikokemus ja mahdollisuus oman lajin treenaamiseen toivat nuorille iloa. Olen erittäin hyvilläni, että nämä nuoret pääsivät huippuvalmennukseen Tampereelle ja hetkeksi pois sodan keskeltä. Haluan kiittää Tapparaa ja Ilvestä hyvästä yhteistyöstä leirin järjestelyissä, pormestari Kummola sanoo.

Kalervo Kummola puhumassa nuorille kiovalaiskiekkoilijoille.
Tampereen pormestari Kalervo Kummola tapasi nuoret jäähallilla torstaina.

Jääurheilun olosuhteista on Kiovassa tällä hetkellä akuutti pula. Tämän vuoksi Kiovan kaupunki on toivonut Tampereen kaupungilta erityisesti jääurheiluun liittyvää yhteistyötä. Tampereen kaupunki vastaa pyyntöön lahjoittamalla Kiovaan varakäytössään olleen jääkoneen ja kaukalon sekä muita varakäytössä olleita tarvikkeita. Lisäksi Kiovaan lahjoitetaan noin 10 000 euron arvosta sairaalatarvikkeita yhdessä Tuomi Logistiikan kanssa. 

Kiovalaisnuorten jääkiekkoleiri toteutettiin osana Tampereen ja Kiovan ystävyyskaupunkien juhlavuoden ohjelmaa. Tampereen ja Kiovan ystävyyskaupunkisuhteen solmimisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 70 vuotta. Kaupungit juhlistavat vuonna 1954 käynnistynyttä yhteistyötä monipuolisin toimenpitein sekä Tampereella että Kiovassa. 

Voit tutustua juhlavuoden tapahtumiin ja tapoihin auttaa ukrainalaisia ja kiovalaisia juhlavuoden verkkosivuilla.

Teksti: Johanna Sokka
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa