Hyppää sivuvalikkoon

Torit ja kauppahalli

Kauppahalli

Hämeenkadun varrella, aivan Tampereen keskustassa, sijaitsee vuonna 1901 avattu Tampereen perinteikäs kauppahalli. Halliin pääset myös Hallituskadun puolelta. Kauppahalli toimii paikallisten tuottajien myyntipaikkana.

Torit

Tampereella on neljä toria; Tammelantori, Laukontori, Keskustori sekä pieni paikallistori Hervannassa. Toreille voi piipahtaa ostoksille, torikahville tai vain aistimaan tunnelmaa.

Kirpputorimyyntiä varten löytyy paikkoja Tammelan-, Laukon- ja Hervannan toreilta.

Myyjäksi torille?

Tampereella harjoitetaan torikauppaa Tammelantorilla, Laukontorilla ja Hervannan torilla.

Myyntiä voi harjoittaa nk. vuosipaikalla tai nk. päiväpaikalla. Vuosipaikkaa varten tehdään tilaomaisuuden hallinta -yksikössä vuokrasopimus, mutta päiväpaikalla voi myyntitaitojaan ja -onneaan käydä kokeilemassa muuten vain.

Toreilla on myyntiä varten sekä myyntipenkkejä että erikokoisia myyntiruutuja, mihin kauppias tuo itse myyntilaitteensa.

Myytäviksi tuotteiksi kelpaavat mm. vihannekset, marjat, kalat, leivonnaiset ja käsityötuotteet. Myyntipaikkojen hinnat vaihtelevat artikkelin ja paikan koon mukaan.

Lisätietoja ja pitempiaikaisessa vuokrauksessa tarvittavia hakulomakkeita saa torivalvojilta. Päivämyyntipaikkaa ei voi varata etukäteen, joten myyntipaikkahakemustakaan ei tarvitse täyttää.

Päivitetty 12.1.2024