Tiitiäisen satupuisto

Lukulamppu ja -tuoli Tiitiäisen satupuistossa.
Tiitiäisen satupuisto valmistui Näsinpuistoon marraskuussa 2013. Puisto on Kirsi Kunnaksen Tiitiäisen satupuun runoihin perustuva teemaleikkipaikka, jossa yhdistyvät taide ja toiminnallisuus. Tiitiäisen satupuistoa kunnostetaan parhaillaan.

Sijainti kartalla

Leikkipaikka ei tukeudu valmisvälineisiin, vaan tarjoaa mahdollisuuksia lasten omaehtoiseen leikkiin ja elämyksellisyyteen. Leikkipuiston sydämessä on lukunurkkaus satupuun ympärillä, jossa istuimina ovat jättikokoinen nojatuoli sekä taikurinhattu-jakkarat. Lukupaikan vieressä on varjoteatteri, joka toimii myös piirustusseinänä ja peleissä. Sateen sattuessa leikkijät pääsevät viherkatoksen alle. Iso hiekkalaatikko ja vesipiste antavat mahdollisuuden monipuolisiin vesi- ja hiekkaleikkeihin.

Leikkipaikan pohjoisosassa on isojen lasten leikkialue, jossa on monipuolinen kiipeilyverkko ja keinu tähtitaivasta esittävällä alustalla. Puistosta löytyvät lisäksi monet Tiitiäisen satupuun hahmot: Jaakko Vaakko Vesirotta, Tunteellinen siili ja puistoon kätketyt pienet Haitulat. Lipputangon nokassa liehuu taikuri Pii Poon lippu, joka kertoo satupuiston olemassaolosta kaukomaisemaan.

Erikoisvalaistus korostaa satupuiston tunnelmaa. Lukunurkkauksen jalkalappu, varjoteatterin valonheittimet ja kiipeilyverkossa tuikkivat tähtivalot tuovat satupuistoa esille myös pimeän aikaan.

Päivitetty 29.5.2023