Emil Aaltosen puiston leikkipaikka

Leikkipaikalle on valittu erityisesti liikunta- ja näköesteisille suunniteltuja ja soveltuvia välineitä, jotka myös sopivat kaikille lapsille.

Eemil Aaltosen puiston eteläpuoli

Leikkipaikalta löytyy karuselleja, pyörätuolille soveltuva monitoimiväline ja keinu, jossa on myös liikuntaesteisille soveltuva kuppi-istuin. Puiston sisäänkäynnin yhteydessä on näköesteisten opastaulu. Leikkipaikan pohjan pinnoitteena on esteetön keinonurmipintainen turvalaatta. Myös puiston hiekkalaatikko on suunniteltu liikuntaesteisille: hiekkalaatikkoon johtaa luiska ja hiekkapöytää voi käyttää pyörätuolilla istuen.

Leikkipuiston eteläosassa on isoja lapsia kiinnostavia välineitä kuten monitoimiväline liukumäkineen ja ryhmäkeinu. Puueläimet ja puuformulat luovat oman tunnelmansa leikkipaikalle. Stepper ja nojapuut tarjoavat liikkumista myös vanhemmille.

Alueen keskellä on iso kenttä, joka jäädytetään talvisin luistinkentäksi. Koko leikkipaikka on aidattu. Puiston suunnitteluun osallistuivat leikkipaikan käyttäjät, asukkaat, päiväkodin lapset sekä esteettömyyden asiantuntijat.

Päivitetty 20.9.2022