Rokotetta pistetään käsivarteen.

Influenssarokotukset

Influenssarokotuksia annetaan ajanvarauksella Hatanpään rokotusyksikössä ja terveysasemilla. Riskiryhmään kuuluva voi saada rokotuksen Hatanpään rokotusyksiköstä myös ilman ajanvarausta. Hatanpään rokotusyksikkö sulkeutuu 22.12.2022, jonka jälkeen rokotuksia annetaan terveysasemilla.
Rokotukset ovat käynnissä myös neuvoloissa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa, kotihoidossa ja asumispalveluissa.

Huom! Koronan tehosterokotteen voivat saada samalla käynnillä influenssarokotuksen kanssa yli 65-vuotiaat ja koronan riskiryhmiin kuuluvat. Riittää kun varaa yhden rokotusajan.

Rokotus on paras tapa suojautua influenssalta ja sen jälkitaudeilta. Rokotuksen antama suoja muodostuu noin kahdessa viikossa. Rokote on maksuton riskiryhmiin kuuluville.

Jos et kuulu riskiryhmään, voit itse hankkia rokotteen ja tulla sitten rokotettavaksi. Rokotustoimenpide on kaikille maksuton. Ohjeet kuinka hankit rokotereseptin

Rokotukset rokotusyksikössä ja terveysasemilla

Rokotuksia pistetään sekä Hatanpään sairaalan C-rakennuksen rokotusyksikössä (Hatanpäänkatu 24 C) että Tampereen ja Oriveden terveysasemilla niiden aukioloaikoina. Voit varata erillisen rokotusajan tai jos olet varannut vastaanottoajan muun syyn vuoksi, voit samalla pyytää myös rokotteen.

Rokotuksia annetaan ajanvarauksella Hatanpään rokotusyksikössä ja terveysasemilla. Voit varata ajan mille tahansa terveysasemalle. Hatanpään rokotusyksikkö sulkeutuu 22.12.2022.

Riskiryhmään kuuluva voi saada rokotuksen Hatanpään rokotusyksiköstä myös ilman ajanvarausta

  • ma klo 8–14.30
  • ti klo 11–18
  • ke klo 11–18
  • to klo 8–14.30
  • pe klo 8–14.30

Rokotuksia annetaan ilman ajanvarausta rokotteiden riittävyyden mukaan.

Vaatii tunnistautumista. Valitse "rokotusaika", kun haluat varata ajan influenssa- ja/tai koronarokotukseen.

Jos mahdollista varaa rokotusaika Hatanpään rokotusyksikköön - siellä voivat asioida kaikkien terveysasemien asiakkaat.

Orivedellä järjestetään rokotustiistai 13.12. Eräjärven terveysasemalla:

  • ilman ajanvarausta klo 9–10
  • ajanvarauksella klo 10–15

Puhelimitse voit varata ajan soittamalla joko omalle terveysasemallesi tai terveyspalvelujen neuvontaan, puhelin 03 5657 0023 (valitse linja 2), joka päivä kello 7 - 22.
Orivesiläiset voivat soittaa terveyskeskuksen ajanvarauspuhelimeen 03 5657 5777, ma–pe klo 12–13.

Rokotusajan voi perua lähettämällä tekstiviestin numeroon 041 731 0392. Kerro viestissä oma nimesi, syntymäaikasi ja perutettava rokotusaika.

Terveysasemien yhteystiedot

Influenssan riskiryhmiin kuuluvat voivat saada rokotuksen normaalin tarkastuskäynnin yhteydessä esimerkiksi diabetesvastaanotolla.

Rokotukset neuvoloissa ja kouluterveydenhuollossa

Maksuton influenssarokotus annetaan alle 7-vuotiaille, raskaana oleville sekä lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville lapsille ja nuorille.

Raskaana olevat naiset ja alle kouluikäiset lapset saavat rokotteen neuvolassa. Maksuttomaan rokotukseen oikeutetut koululaiset rokotetaan ensisijaisesti kouluterveydenhuollossa.

Rokotus voidaan antaa muun käynnin yhteydessä tai rokotukseen voi tulla ajanvarauksella. Ajanvarausaikoja avataan marraskuusta alkaen. Lisätietoja voit kysyä omalta terveydenhoitajaltasi.

Kouluissa terveydenhoitaja viestittää Wilman kautta influenssarokotuspäivistä ja kun ajat ovat varattavissa sähköisesti.

Riskiryhmään kuuluva 5–11-vuotias lapsi voi koronarokotuksen yhteydessä saada Hatanpään rokotusyksikössä samalla influenssarokotuksen.

Äitiys- ja lastenneuvoloiden yhteystiedot ja ajanvaraus

Kouluterveydenhuollon yhteystiedot ja ajanvaraus

Käytettävät rokotteet:

  • VaxigripTetra-rokote kaikenikäisille 6 kuukauden iästä alkaen
  • Fluenz Tetra -nenäsumuterokote 24 kuukauden - 6 vuoden ikäisille lapsille yhtenä annoksena molempiin sieraimiin annettuna, tehosterokotetta ei tarvita.
  • Ne alle 9-vuotiaat, jotka eivät ole saaneet kahta, pistoksena annettua influenssarokotetta tai yhtä nenäsumutteena annettua rokotetta, tarvitsevat kaksi pistoksena annettavaa rokotetta. Pistosten välillä tulee olla vähintään yksi kuukausi.

Rokotukset opiskeluterveydenhuollossa

Rokotuksia annetaan vain Tampereen kaupungin opiskeluterveydenhuoltoon kuuluville opiskelijoille. Rokotukset annetaan opiskeluterveydenhuollon eri toimipisteissä joko ajanvarauksella tai muuten sovitun vastaanoton yhteydessä. Lisätietoja voit kysyä omalta terveydenhoitajaltasi.

Yhteydenotto ja ajanvaraus opiskeluterveydenhuoltoon

Tullinkulman toimipisteessä ja Santalahdentien Tredun opiskeluterveydenhuollossa järjestetään erillisiä influenssarokotuspäiviä: Opiskeluterveydenhuollon influenssarokotuspäivät

Lisätietoa influenssarokotuksista

THL: Influenssarokote

Ikääntyneiden influenssarokotetutkimus eli FinFluHD-rokotetutkimus on keskeytetty:
THL: FinFluHD-influenssarokotetutkimus

Aikuisten rokotukset: Osastonhoitaja Maria Riski
Puhelin:
040 615 9844
Lasten ja nuorten rokotukset: Osastonhoitaja Anneli Leponen

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/influenssarokotukset

Päivitetty 7.12.2022