Hyppää sivuvalikkoon

Nuorisovaltuusto

Nuorisovaltuuston jäseniä kokoontuneena.

Kaipaatko kouluusi lisää penkkejä? Pitäisikö Tampereella olla enemmän kesätöitä? Oletko huolestunut ilmastokriisistä? Eikö vapaa-ajalla ole tarpeeksi tekemistä? Kulkeeko linja-autoja sinusta liian vähän tai eikö kännykän latauspaikkoja ole tarpeeksi? 

Ota yhteyttä nuorisovaltuustoon, me autamme! 

Tampereen nuorisovaltuusto (nuva) on nuorten vaikuttajaryhmä, joka tuo nuorten ääntä esiin kaupungin päätöksenteossa ja pyrkii parantamaan heidän osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksiaan sekä yleistä asemaa. Nuorisovaltuuston toiminta on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta. 

Nuorisovaltuuston toiminta perustuu kuntalakiin, jonka mukaan nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi kunnanhallituksen on asetettava nuorisovaltuusto tai vastaava nuorten vaikuttajaryhmä ja huolehdittava sen toimintaedellytyksistä. Tampereen nuorisovaltuusto on perustettu vuonna 1998, jolloin se sai nimen nuorisofoorumi. Nimi vaihdettiin keväällä 2015 nuorisovaltuustoksi. 

Nuorisovaltuusto tekee kannanottoja, mielipidekirjoituksia, lausuntoja sekä aloitteita kaupungille nuorille tärkeistä ja ajankohtaisista asioista. Lisäksi se tapaa kaupungin päättäjiä säännöllisesti sekä edustaa nuoria esimerkiksi kaupunginvaltuustossa ja lautakunnissa.

Nuorisovaltuustoon kuuluu 30 nuorisovaltuuston jäsentä ja 10 varajäsentä. Nuorisovaltuusto valitaan kaupunginlaajuisesti järjestettävissä nuorisovaltuustovaaleissa kahden vuoden välein. Nykyinen toimikausi toimii vuodet 2023–2024.

Toiminta

Kokoonpano

Ota yhteyttä

[email protected]

Jenna Naukkarinen
Nuoriso-ohjaaja
Puhelin:
050 385 0222

Tämän sivun löydät myös osoitteilla tampere.fi/nuorisovaltuusto ja tampere.fi/nuva

Päivitetty 5.4.2024