Valtuustosalissa nuorisovaltuuston kokous

Nuorisovaltuusto

Kaipaatko kouluusi lisää penkkejä? Pitäisikö Tampereella olla enemmän kesätöitä? Oletko huolestunut ilmastokriisistä? Eikö vapaa-ajalla ole tarpeeksi tekemistä?
Haluatko parempia mielenterveyspalveluita? Kulkeeko linja-autoja sinusta liian vähän tai eikö kännykän latauspaikkoja ole tarpeeksi?

Ota yhteyttä nuorisovaltuustoon, me autamme!

Tampereen nuorisovaltuusto (nuva) on nuorten vaikuttajaryhmä, joka tuo nuorten ääntä esiin kaupungin päätöksenteossa ja pyrkii parantamaan heidän osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksiaan sekä yleistä asemaa. Nuorisovaltuuston toiminta on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta.

Nuorisovaltuuston toiminta perustuu kuntalakiin, jonka mukaan nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi kunnanhallituksen on asetettava nuorisovaltuusto tai vastaava nuorten vaikuttajaryhmä ja huolehdittava sen toimintaedellytyksistä. Tampereen nuorisovaltuusto on perustettu vuonna 1998, jolloin se sai nimen nuorisofoorumi. Nimi vaihdettiin keväällä 2015 nuorisovaltuustoksi.

Nuorisovaltuusto tekee kannanottoja, mielipidekirjoituksia, lausuntoja sekä aloitteita kaupungille nuorille tärkeistä ja ajankohtaisista asioista. Lisäksi se tapaa kaupungin päättäjiä säännöllisesti sekä edustaa nuoria esimerkiksi kaupunginvaltuustossa ja kuudessa lautakunnassa.

Nuorisovaltuustoon kuuluu 30 nuorisovaltuuston jäsentä ja 10 varajäsentä. Nuorisovaltuusto valitaan kaupunginlaajuisesti järjestettävissä nuorisovaltuustovaaleissa kahden vuoden välein. Seuraavat vaalit järjestetään vuoden 2022 syksyllä

Toiminta

Ota yhteyttä

[email protected]

Nuoriso-ohjaaja Jenna Naukkarinen
Puhelin:
050 385 0222
Arttu Vuori
Puhelin:
045 169 3426

Tämän sivun löydät myös osoitteilla tampere.fi/nuorisovaltuusto ja tampere.fi/nuva

Päivitetty 26.10.2022