Hyppää sivuvalikkoon

Puistoruokailu

Piirroskuvassa haarukkaa ja veistä pitelevä krokotiili ja teksti Tampereen kaupungin puistoruokailu.

Kesän 2023 puistoruokailut ovat päättyneet

Tampereen kesän 2023 puistoruokailutoiminta on päättynyt. 

Kiitos kaikille ohjelmaan ja ruokailuun osallistuneille lapsille, nuorille ja heidän perheilleen! Sydämelliset kiitokset myös kaikille yhteistyökumppaneille ja vapaaehtoistoimijoille.

Puistoruokailua viidellä alueella

Tampereen kaupungin järjesti kesällä 2023 puistoruokailutoimintaa 5.6.–27.7.2023 viidellä alueella: Hervannan Ahvenispuistossa, Kaukajärven Riihiniemen rannassa, Lielahden kartanopuistossa, Peltolammin rannalla sekä Tesoman Veikonpuistossa.

Puistoruokailut olivat maanantaista torstaihin klo 11–13. Ensimmäisen tunnin ajan ohjelmassa oli lapsille suunnattua ohjattua toimintaa. Varsinainen ruokailu oli klo 12 alkaen.

Ruokailu oli avointa kaikille alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille. Mukaan ei tarvinnut ilmoittautua etukäteen. Ruoan valmisti Pirkanmaan Voimia.

Lapset olivat puistoruokailutapahtumissa koko ajan oman aikuisensa vastuulla. 

Puistoruokailu toteutui yhteisvoimin 

Puistoruokailut toteutettiin Tampereen kaupungin ja muiden toimijoiden yhteistyönä. Keskeisimpiä yhteistyökumppaneita olivat Pirkanmaan hyvinvointialue, TampereMissio ja Kansalaistalo Mansikkapaikka. Toiminnassa oli mukana myös tamperelaisia seurakuntia, järjestöjä, yhdistyksiä, seuroja ja yrityksiä sekä yksityishenkilöitä. 

Yrityksillä, yhdistyksillä ja muilla alueellisilla toimijoilla sekä yksityishenkilöillä oli mahdollista tarjota puistoruokailuun apuna esimerkiksi tuotteita (leluja, pelivälineitä, pillimehuja, ksylitolipastilleja), palveluja (lyhytkestoista kuljetusapua tai ohjelman järjestämistä) tai työpanosta, kuten ohjelman järjestämistä tai ruokajakeluun osallistumista. Ruokajakelijoilta ei edellytetty mitään erityisosaamista. He toimivat vastuuhenkilön ohjauksessa. 

Puistoruokailu laajentunut vuosi vuodelta 

Tampereen kaupunki on järjestänyt alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille suunnattua puistoruokailua jo vuodesta 2021 alkaen, jolloin toiminta alkoi Peltolammin uimarannalla. Seuraavana kesänä puistoruokailua oli jo neljällä alueella: Peltolammilla, Tesomalla, Hervannassa ja Kaukajärvellä. Vuonna 2023 uudeksi alueeksi mukaan saatiin Lielahti.

Puistoruokailu kokoaa yhteen alueella työskentelevän eri alojen ammattilaisten yhteisön, joka pääsee päivittäin suoraan kontaktiin alueen lasten, nuorten ja lapsiperheiden kanssa. Näin saadaan lapsille ja nuorille mielekästä tekemistä ja turvallisia aikuisia kesän arkipäiviin.

Puistoruokailun on mahdollistanut Tampereen kaupungin Tampere Junior -kehitysohjelma. Puistoruokailu ja siihen liittyvät ohjatut toimintahetket ovat osa Tampereen Lapsiystävällinen kunta -kehittämistyötä.

Lisätietoja

Johanna Pyymäki
Projektisuunnittelija

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/puistoruokailu.

Päivitetty 15.8.2023