Puistoruokailu

Tampereen kaupunki pilotoi viime kesänä lasten ja nuorten puistoruokailua Peltolammin uimarannalla. Kokeilu oli onnistunut, ja tänä kesänä puistoruokailu laajenee uusille alueille. Vuoden 2022 kesällä maksutonta ruokaa on tarjolla neljällä uimarannalla: Peltolammilla, Tesomajärvellä, Hervannan Suolijärvellä sekä Kaukajärven Riihiniemessä. Ruokailu on tarkoitettu alle 16-vuotiaille tamperelaisille.

Alueiden valinta perustuu ajankohtaiseen lapsiperhetietoon. Mukaan valikoituneilla alueilla asuu keskimääräistä enemmän pienituloisia perheitä, joiden lasten hyvinvointia voidaan tukea maksuttomalla ruokailulla. Puistoruokailuun saa kuitenkin tulla mukaan kuka tahansa alle 16-vuotias tamperelainen lapsi tai nuori, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Puistoruokailu kokoaa yhteen alueella työskentelevän eri alojen ammattilaisten yhteisön, joka pääsee päivittäin suoraan kontaktiin alueen lasten, nuorten ja lapsiperheiden kanssa. Näin saadaan lapsille ja nuorille mielekästä tekemistä ja turvallisia aikuisia kesän arkipäiviin.

Puistoruokailun järjestää Tampereen kaupunki ja sen toimintaa koordinoi Tampereen Me-talo. Puistoruokailun mahdollistaa Tampere Junior -kehittämisohjelma, jonka tavoitteena on lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointierojen kaventaminen Tampereen eri asuinalueilla. Puistoruokailu ja siihen liittyvät ohjatut toimintahetket ovat osa Tampereen Lapsiystävällinen kunta -kehittämistyötä.

Puistoruokailun aikataulu ja paikat

Ruokailu on tarjolla tiistaista perjantaihin ajalla 7.6.–29.7.2022. Poikkeuksena juhannusviikon perjantai 24.6.2022, jolloin ei ole ruokailua.

Ohjattua toimintaa järjestetään kello 11–12 ja ruoka on tarjolla klo 12–13. Puistoruokailuun osallistuvalla tulee olla mukana oma ruokailuastia ja -välineet.

  • Hervanta: Suolijärven uimaranta, Suolijärvenkatu 5
  • Tesoma: Tesomajärven uimaranta, Tesoman rantapolku 12
  • Kaukajärvi: Riihiniemen uimaranta, Järvikatu 14
  • Peltolammi: Peltolammin uimaranta, Rukkamäentie 20.

Alla olevista Voimian ruokalistoista poiketen kasvisruoka kerran viikossa tarjotaan aina vegaanisena. Ohjelma sekä ajantasainen ruokalista ainesosineen päivitetään tapahtuman Facebook ja Instagram sivuille aina viikoksi eteenpäin.

Lisätietoja

Tampereen Me-talo, projektipäällikkö Aluekoordinaattori Jarno Koskinen
Puhelin:
040 806 3987
Tampereen Me-talo Projektisuunnittelija Saara Vihavainen
Puhelin:
040 183 1345
Tampereen Me-talo Projektisuunnittelija Kristiina Poola
Puhelin:
040 153 5149
Päivitetty 22.6.2022