Hyppää sivuvalikkoon

Puistoruokailu

Neljä tyttöä istuu ruokapöydän ääressä syömässä uimarannalla.
!

Tervetuloa infotilaisuuteen 30.3.

Puistoruokailun infotilaisuus on to 30.3.2023 klo 12–13. Tilaisuus on tarkoitettu yhteistyökumppaneille ja muille aiheesta kiinnostuneille. Olet tervetullut mukaan, vaikka vielä harkitset mukaan lähtemistä. 

Infotilaisuus järjestetään etätilaisuutena, jonka linkki tulee tälle sivulle ennen tilaisuuden alkua.

Puistoruokailutoiminta jatkuu tänä vuonna! Alustavan suunnitelman mukaan puistoruokailua tullaan järjestämään kesä–heinäkuussa Hervannassa, Kaukajärvellä, Lielahdessa, Peltolammilla ja Tesomalla.

Etsimme parhaillaan toimintaan mukaan asukkaita sekä alueellisia yhdistyksiä, yrityksiä ja muita toimijoita, jotka voivat tarjota työpanosta, tuotteita tai palveluja lasten hyväksi.

Kerro kiinnostuksestasi alla olevalla lomakkeella. Olemme yhteydessä kaikkiin ilmoittautuneisiin huhti-toukokuun aikana.

Ilmoittautumislomake vapaaehtoiseksi avuksi haluaville yksityishenkilöille

Ilmoittautumislomake yhteistyökumppaniksi haluaville yrityksille, yhdistyksille ja muille organisaatioille

Tampereen kaupunki on järjestänyt alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille suunnattua puistoruokailua kahtena kesänä. Toiminta alkoi Peltolammin uimarannalla vuonna 2021 ja laajeni seuraavana kesänä uusille alueille. Vuoden 2022 kesällä maksutonta ruokaa oli tarjolla neljällä uimarannalla: Peltolammilla, Tesomajärvellä, Hervannan Suolijärvellä sekä Kaukajärven Riihiniemessä. 

Alueiden valinta perustui ajan tasalla olevaan lapsiperhetietoon. Mukaan valikoituneilla alueilla asuu keskimääräistä enemmän pienituloisia perheitä, joiden lasten hyvinvointia voidaan tukea maksuttomalla ruokailulla. Puistoruokailuun saa kuitenkin tulla mukaan kuka tahansa alle 16-vuotias tamperelainen lapsi tai nuori, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Puistoruokailu kokoaa yhteen alueella työskentelevän eri alojen ammattilaisten yhteisön, joka pääsee päivittäin suoraan kontaktiin alueen lasten, nuorten ja lapsiperheiden kanssa. Näin saadaan lapsille ja nuorille mielekästä tekemistä ja turvallisia aikuisia kesän arkipäiviin.

Tampereen kaupunki on toteuttanut puistoruokailut yhteistyössä lukuisten alueellisten toimijoiden kanssa. Puistoruokailun mahdollistaa Tampere Junior -kehittämisohjelma, jonka tavoitteena on lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointierojen kaventaminen Tampereen eri asuinalueilla. Puistoruokailu ja siihen liittyvät ohjatut toimintahetket ovat osa Tampereen Lapsiystävällinen kunta -kehittämistyötä.

Lisätietoja

Heidi Rantanen
Projektisuunnittelija
Puhelin:
041 730 2215

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/puistoruokailu.

Päivitetty 23.3.2023