Hyppää sivuvalikkoon

Mansen massit -yhteisöraha

Kesäpäivänä ihmisiä kävelemässä Hämeenpuiston Puistofiesta-tapahtumassa. Etualalla kulkee mies kahden lapsen kanssa. Lapsilla on vihreät ilmapallot.

Mansen massit -yhteisörahalla tuetaan yhdistysten, yhteisöjen ja asukkaiden itse toteuttamaa toimintaa Tampereella. Yhteisöraha on tarkoitettu yhteisöllisyyttä lisäävään, kaikille avoimeen ja pääsymaksuttomaan toimintaan. Mansen massit -yhteisörahaa on käytössä 140 000 euroa. Hakuaika oli huhtikuussa 2024. Yhteisörahan myöntämisestä päättävät tamperelaiset äänestyksessä, joka on 20.5.–2.6.2024.

Tampereen kaupunki tukee tamperelaisten toimintaa monin eri tavoin. Mansen massit -yhteisöraha on uusi tukimuoto, jota kokeillaan vuonna 2024. Kokeiluun on varattu 140 000 euroa.

Massirahalla vastataan aktiivisten tamperelaisten tarpeeseen toteuttaa itse monenlaista toimintaa eri puolilla kaupunkia. Rahaa voi saada niin pienimuotoiseen kuin suureenkin toimintaan ja tapahtumiin, jotka tuovat tamperelaisia yhteen, lisäävät kaupungin viihtyisyyttä ja asukkaiden hyvää oloa. Toiminnan tulee olla kaikille avointa ja pääsymaksutonta.

Yhteisörahaa voi saada toiminnan luonteesta riippuen muutamista satasista jopa tuhansiin euroihin. Yhteisörahaa voidaan myöntää yhdistyksille korkeintaan 10 000 euroa ja yksityishenkilöille korkeintaan tuhat euroa. Mansen massit -yhteisörahan hakuaika oli 2.–29.4.2024. Rahan saajat päätetään äänestyksessä 20.5.–2.6.2024.

Mansen massit -yhteisöraha maksetaan aikaisintaan elokuussa 2024. Yhteisörahalla voi toteuttaa toimintaa vuoden 2025 syksyyn asti.

Valinta tehdään äänestämällä

Tamperelaiset päättävät äänestämällä, mille toiminnalle myönnetään Mansen massit -yhteisörahaa. Äänestyksellä varmistetaan se, että raha saadaan asukkaiden haluamaan toimintaan.

Äänestys tapahtuu kaupungin verkkosivuilla 20.5.–2.6.2024. Äänestysoikeus on kaikilla tamperelaisilla. Ikärajaa ei ole. Äänestys on mahdollista myös seuraavissa kirjastoissa:

  • pääkirjasto Metso (Pirkankatu 2)
  • Hervannan kirjasto (Insinöörinkatu 38)
  • Koilliskeskuksen kirjasto (Liikekatu 3)
  • Kämmenniemen kirjasto (Paavolantie 4, äänestys mahdollista vain silloin kun paikalla on henkilökuntaa)
  • Lielahden kirjasto (Antti Possin kuja 1)
  • Tesoman kirjasto (Tesomankatu 4)

Äänestyksessä tamperelaiset voivat kannattaa joko sellaista toimintaa, johon itse haluaisivat osallistua, tai toimintaa, jota heidän mielestään pitäisi saada Tampereelle. Rahoitusta saavat eniten kannatusta saaneet ehdotukset. 

Tutustu hakuohjeisiin

Tutustu huolellisesti alla oleviin Mansen massit -yhteisörahan myöntämisperusteisiin ennen hakemuksen tekemistä. Tutustuthan myös kaupungin avustusten ja apurahojen yleisiin periaatteisiin sekä Tampereen kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan hyvinvoinnin edistämisen avustusten myöntämisperusteisiin.

Hakuohjeet

Muista myös lasten ja nuorten Masseista mahiksia -toimintaraha.

Lisätietoa

Lotta Harsunen
Suunnittelija
Puhelin:
040 568 6122
Jarno Koskinen
Aluekoordinaattori
Puhelin:
040 806 3987

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/mansenmassit

Päivitetty 3.7.2024