Siirry sisältöön

Asumisneuvonta

Asumisneuvonnan palvelut

Elämässä saattaa tulla vastaan tilanteita, jotka vaikuttavat asumiseesi. Oletko hakenut asuntoa tuloksetta, onko sinulla vuokrasuhdetta koskevia kysymyksiä tai asumiseen liittyviä taloudellisia vaikeuksia?

Asumisneuvonta auttaa asunnonhakuun liittyvissä asioissa, neuvoo ja ohjaa vuokravelka- ja häätötilanteissa ja muissa asumisen taloudellisissa ongelmissa. Huomaathan, että asumisneuvonnalla ei ole tarjolla asuntoja.

Asumisneuvonta palvelee puhelimitse perjantaisin 29.4., 13.5., 20.5., 10.6. ja 17.6.2022 kello 10 - 14 numerossa 03 5657 3535.

Tietoa asumisesta

Valokuva: Postilaatikoita.

Asumisen opas selkokielellä

Selkokielinen asumisen opas tarjoaa tietoa asumisen asioista. Opas on suunnattu erityistä tukea tarvitseville nuorille, jotka muuttavat ensimmäiseen omaan kotiin. Opas auttaa muuton suunnittelussa ja antaa vinkkejä sujuvaan arkeen ja asumiseen. Se opastaa oman talouden hallinnassa, asumisen ongelmatilanteissa ja opettaa pitämään huolta asunnosta.

Asumisen asioihin voit tutustua myös videoiden avulla. "Asumisen asioita itsenäistyvälle nuorelle" -videolla kerrotaan, mitä itsenäinen asuminen tarkoittaa, mistä kaikesta silloin pitää osata huolehtia ja mitä muuton suunnittelussa kannattaa huomioida. Videosta on saatavilla myös viittomakielinen versio sekä kiireiselle katsojalle suunnattu lyhyempi "Asumisen pikavinkit kotoa pois muuttavalle nuorelle" -versio ilman tekstiä ja tekstitettynä:


Katso myös

Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/asumisneuvonta