Siirry sisältöön

Asumisneuvonta

Asumisneuvonnan palvelut

Elämässä saattaa tulla tilanteita, jolloin kohtaat taloudellisia vaikeuksia tai vuokranmaksuongelmia. Jos sinulla on asumiseen liittyviä huolia, ota rohkeasti yhteyttä Tampereen kaupungin asumisneuvontaan. Yhdessä asioiden selvittäminen on helpompaa.

Asumisneuvonta

  • auttaa vuokravelka- ja häätötilanteissa.
  • opastaa muissa asumiseen liittyvissä taloudellisissa ongelmissa.
  • palvelee nuorten itsenäistyessä ja etsiessä asuntoa.
  • antaa asumiseen liittyvää neuvontaa ja tarvittaessa palveluohjausta.
  • neuvoo, kuinka edetä asunnon etsimisessä.

Tietoa asumisesta

Valokuva: Postilaatikoita.

Asumisen opas selkokielellä

Selkokielinen asumisen opas tarjoaa tietoa asumisen asioista. Opas on suunnattu erityistä tukea tarvitseville nuorille, jotka muuttavat ensimmäiseen omaan kotiin. Opas auttaa muuton suunnittelussa ja antaa vinkkejä sujuvaan arkeen ja asumiseen. Se opastaa oman talouden hallinnassa, asumisen ongelmatilanteissa ja opettaa pitämään huolta asunnosta.

Asumisen asioihin voit tutustua myös videoiden avulla. "Asumisen asioita itsenäistyvälle nuorelle" -videolla kerrotaan, mitä itsenäinen asuminen tarkoittaa, mistä kaikesta silloin pitää osata huolehtia ja mitä muuton suunnittelussa kannattaa huomioida. Videosta on saatavilla myös viittomakielinen versio sekä kiireiselle katsojalle suunnattu lyhyempi "Asumisen pikavinkit kotoa pois muuttavalle nuorelle" -versio ilman tekstiä ja tekstitettynä:


Katso myös

Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/asumisneuvonta