Siirry sisältöön

Asumisneuvonta

Asuntotori

Kuva: Avaimet.

Asuntori palvelee, jos olet vailla vuokra-asuntoa. Vuokra-, asumisoikeus- ja osaomistusasunnoista saat ajantasaista tietoa Asuntotorilta. Asuntotori palvelee niin opiskelijoita, vanhuksia kuin muita erilaisessa asunnontarpeessa olevia.

Asuntotori sijaitsee osoitteessa Puutarhakatu 8. Siellä on omat palvelupisteet VTS-kodeilla, Tampereen Vuokra-Asunnot Oy:llä ja Tampereen Kotilinnasäätiöllä. Lisäksi Asuntotorilta saa tietoa yli kymmenen muun asuntoyhteisön asunnoista.

Asumisneuvonnan palvelut

Tampereen kaupungin asumisneuvonta

  • auttaa vuokravelka- ja häätötilanteissa.
  • opastaa muissa asumiseen liittyvissä taloudellisissa ongelmissa.
  • palvelee nuorten itsenäistyessä ja etsiessä asuntoa.
  • antaa asumiseen liittyvää neuvontaa ja tarvittaessa palveluohjausta.
  • neuvoo, kuinka edetä asunnon etsimisessä.
Valokuva: Postilaatikoita.

Tietoa asumisesta

Asumisen opas selkokielellä

Selkokielinen asumisen opas tarjoaa tietoa asumisen asioista. Opas on suunnattu erityistä tukea tarvitseville nuorille, jotka muuttavat ensimmäiseen omaan kotiin. Opas auttaa muuton suunnittelussa ja antaa vinkkejä sujuvaan arkeen ja asumiseen. Se opastaa oman talouden hallinnassa, asumisen ongelmatilanteissa ja opettaa pitämään huolta asunnosta.

Asumisen asioihin voit tutustua myös videoiden avulla. "Asumisen asioita itsenäistyvälle nuorelle" -videolla kerrotaan, mitä itsenäinen asuminen tarkoittaa, mistä kaikesta silloin pitää osata huolehtia ja mitä muuton suunnittelussa kannattaa huomioida. Videosta on saatavilla myös viittomakielinen versio sekä kiireiselle katsojalle suunnattu lyhyempi "Asumisen pikavinkit kotoa pois muuttavalle nuorelle" -versio ilman tekstiä ja tekstitettynä:


Katso myös

Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/asumisneuvonta