Koronatodistus (koronapassi)

Miten saat koronapassin?

Saat koronarokotustodistuksen (koronapassin) käyttöösi Omakannasta. Todistus näkyy Omakannassa viiden päivän sisällä siitä, kun olet saanut rokotuksen.

  • Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus.
  • Avaa koronatodistus painamalla pdf-linkkiä. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen.
  • Tallenna pdf-tiedost puhelimeesi. Voit myös tulostaa todistuksen paperille.

Ne tamperelaiset ja orivesiläiset sekä Tampereella toisen asteen oppilaitoksissa opiskelevat, jotka eivät voi käyttää Omakanta-verkkopalvelua, saavat koronatodistuksen Hatanpään rokotusyksiköstä (Hatanpäänkatu 24 C), omalta terveysasemaltaan ja opiskelijat opiskeluterveydenhuollon toimipisteiltä . Huom! Ethän turhaan kuormita palveluja, joten haethan todistuksen paikan päältä vain jos et saa sitä itse käyttöösi Omakannasta ja tarvitset todistuksen heti.

Jos yli 10-vuotias lapsi tai nuori tarvitsee koronatodistuksen eikä hän voi itse ladata tai tulostaa passia Omakannasta, voi koronatodistuksen hakea omalta terveysasemalta. Lapsen tai nuoren pitää joko itse noutaa tai olla mukana noutamassa todistusta. Kannattaa varautua todistamaan henkilöllisyys.

Kirjastoissa saat henkilökunnalta opastusta koronapassin lataamiseen tai tulostamiseen. Sampolan ja Hervannan kirjastojen tietotoreilla on tarjolla henkilökohtaista opastusta palveluaikana, ja myös muissa kirjastoissa saat apua sekä asiointiin että tulostamiseen (tulosteet à 0,30 €). Sinun pitää kuitenkin itse pystyä asioimaan Omakannassa ja tähän tarvitset pankkitunnukset. Henkilökunta voi vain opastaa asioinnissa.

Digivinkkaus: Koronapassin lataaminen kännykkään
Tampereen kaupunginkirjaston tekemällä YouTube-videolla kerrotaan, kuinka voit tallentaa koronapassin kännykkääsi.

Koronatodistus ulkomailla saaduista rokotuksista

Katso ohjeet Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta:

Usein kysyttyä koronapassista

Onko koronarokotustiedoissasi virheitä?

Jos Omakannan koronarokotustiedoissasi on virhe tai sieltä puuttuvat tiedot saamastasi rokotteesta, voit pyytää koronarokotustodistuksessasi näkyvien rokotustietojesi korjausta verkkolomakkeella. Lomakkeen täyttäminen vaatii tunnistautumista:

Lomake käsitellään kolmen arkipäivän kuluessa. Kun virhe on korjattu, saat siitä tekstiviestin. Omakannan koronarokotustietoihisi muutokset päivittyvät viiden päivän sisällä korjauksesta.

Lomakkeella voit tehdä vain Tampereella tai Orivedellä annettujen koronarokotusten kirjausten korjauspyyntöjä.

Jos et pysty käyttämään verkkolomaketta, voit pyytää korjausta omalta terveysasemaltasi tai terveyspalvelujen neuvonnasta numerosta 03 5657 0023 (joka päivä kello 7 - 22).

Missä koronapassia tarvitaan?

EU:n koronatodistusta voi käyttää rajanylitystilanteissa EU-alueella. Koronatodistus koostuu kolmesta eri todistuksesta: todistus koronarokotuksesta, todistus koronatestituloksesta ja todistus sairastetusta koronavirustaudista. Matkustajan on ennen matkaa selvitettävä, mikä EU:n koronatodistus tarvitaan kohdemaan rajanylitykseen. Rajanylitykseen voi riittää EU:n koronarokotustodistus.

Kanta: Koronatodistus

Kanta: Koronapassi

EU:n koronatodistus on toiminut koronapassina 16.10.2021 alkaen. 

Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/koronapassi

Päivitetty 19.9.2022