Kuudella eri alueella järjestettävään puistoruokailuun haetaan nyt yhteistyökumppaneita

Suosittu Tampereen kaupungin puistoruokailutoiminta jatkuu taas ensi kesänä. Parhaillaan toimintaan etsitään mukaan yhteistyökumppaneita ja vapaaehtoisia. Asukkaat, yhdistykset ja yritykset voivat tarjota työpanostaan, tuotteita tai palveluja lasten ja nuorten hyväksi.

Puistoruokailu järjestetään tulevana kesänä Peltolammilla, Hervannassa, Kaukajärvellä, Tesomalla, Lielahdessa ja uutena alueena mukaan tulee Nekala. Ruokailu järjestetään 3.6.–18.7.2024 neljänä arkipäivänä viikossa maanantaista torstaihin klo 11–13. Ensimmäisen tunnin ajan ohjelmassa on ohjattua toimintaa: musiikkia, liikuntaa, leikkejä ja pelejä. Ruokailu alkaa klo 12, jolloin tarjolla on lämmin ateria alle 16-vuotiaille.

Puistoruokailut ovat mukavaa kesätoimintaa koko perheelle. Lapset ja nuoret pääsevät tapaamaan toisiaan, leikkimään yhdessä ja osallistumaan heille suunnattuun ohjattuun toimintaan. Tapahtumissa lapset ovat oman aikuisensa vastuulla.

Haussa yhteistyötahoja, vapaaehtoisia ja ohjelmantarjoajia

Puistoruokailu toteutetaan kaupungin ja alueen toimijoiden yhteistyönä. Kaupunki vastaa puistoruokailun kuluista ja toiminnan koordinoinnista vastaa Tampereen kaupungin nuorisopalvelut. Eri puolilla kaupunkia toimivat yhdistykset, seurat, seurakunnat, järjestöt ja yritykset voivat hakeutua puistoruokailun yhteistyökumppaniksi ja tarjota työpanosta, tuotteita ja palveluita.

Puistoruokailuihin voi tuottaa ohjelmaa sekä toimia apuna ruokajakelussa. Toimijat voivat itse valita, miten monena päivänä heillä on mahdollisuus auttaa. Myös lyhytkestoinen apu yhtenä tai kahtena päivänä on arvokasta.

Myös yksityishenkilöt voivat ilmoittautua vapaaehtoiseksi avuksi ruoan jakeluun ja siihen liittyviin tehtäviin. Vapaaehtoisilta ei edellytetään mitään erityisosaamista. Ensiaputaidot ja hygieniapassi tai muu hygieniakoulutus ovat ruokajakelussa eduksi mutta niitä ei vaadita. Mukaan voi ilmoittautua sähköisellä lomakkeella.

Ilmoittaudu mukaan

Yhteistyökumppaniksi haluavat voivat ilmoittaa kiinnostuksestaan sähköisellä lomakkeella huhtikuun loppuun asti. Ilmoittautuessa voi kertoa, minkä alueen puistoruokailuun haluaisi mukaan ja millä tavalla haluaisi auttaa (työpanos, tuotteet, palvelut, ohjelma, vastuutahona toimiminen). 

Yritykset ja järjestöt voivat osoittaa yhteiskuntavastuutaan osallistumalla joinain päivinä puistoruokailuihin. Myös yksityishenkilöt voivat ilmoittautua vapaaehtoiseksi avuksi. Jokaisessa ruoanjakelupaikassa on vastuuhenkilö, joka opastaa tehtäviin. Ruokajakelun avuksi ilmoittautuvia pyydetään myös kertomaan, minä päivinä he olisivat käytettävissä.

Lisätietoja

Justiina Lampila
Koordinaattori
Puhelin:
040 672 6742
Jaa sosiaalisessa mediassa