Mansen massit -yhteisörahan hakuaika alkaa

Tampereen kaupungin uuden Mansen massit -yhteisörahan hakuaika on 2.4.–29.4.2024. Yhteisörahaa voivat hakea yhdistykset, yhteisöt ja asukkaat tapahtumiin ja toimintaan, joka on itse toteutettua, yhteisöllisyyttä vahvistavaa, kaikille avointa ja osallistujille maksutonta. Rahaa voi hakea muutamasta satasesta jopa tuhansiin euroihin.

Tampereen kaupunki tukee monin tavoin tamperelaisten omaa toimintaa. Uusin tukimuoto on Mansen massit -yhteisöraha, jota kokeillaan vuonna 2024.

Mansen massia voi hakea pienimuotoisten tai suurten tapahtumien tai toiminnan järjestämiseen. Sitä voi saada Tampereella tapahtuviin yksittäisiin tilaisuuksiin mutta myös pitkäkestoiseen toimintaan.

– Massiraha sopii loistavasti monenlaisen paikallisen toiminnan toteuttamiseen eri puolilla kaupunkia. Sen avulla voi järjestää vaikkapa kaikille avoimia puistopiknikejä, erilaisia korttelikerhoja, kesätanssit, monikulttuuriset juhlat, oman kaupunginosan talkoot tai minifestarit, joilla alueen nuoret lupaukset pääsevät esiintymään, suunnittelija Lotta Harsunen luettelee.

– Pääasia on, että toiminta tuo ihmisiä yhteen ja lisää tamperelaisten viihtyisyyttä ja hyvää oloa. Sen on oltava myös kaikille avointa ja osallistujille pääsymaksutonta, Harsunen toteaa.

Massirahalla toimintaa syksyyn 2025 asti

Mansen massit -yhteisörahaa voivat hakea yhdistysten ja yhteisöjen lisäksi täysi-ikäiset yksityishenkilöt.

Yhteisörahaa voi saada toiminnan luonteesta riippuen muutamista satasista jopa tuhansiin euroihin. Yksityishenkilöille sitä voidaan myöntää korkeintaan 1000 euroa ja yhdistyksille korkeintaan 10 000 euroa. Käytössä on kaikkiaan 140 000 euroa.

Mansen massit -hakuaika alkaa tiistaina 2.4.2024 ja päättyy maanantaina 29.4.2024 klo 15.45. Yhteisörahaa haetaan kaupungin verkkosivuilla olevalla sähköisellä lomakkeella.

– Kannustan kaikkia aktiivisia tamperelaisia miettimään, mitä mielenkiintoista ja uutta voisi tehdä tällaisella rahalla. Hakuaika on nyt huhtikuussa mutta yhteisörahaa voi käyttää aina vuoden 2025 syksyyn asti, Harsunen sanoo.

Yhteisörahan saajat päätetään äänestämällä

– Mansen massit on monin tavoin tamperelaisten omaa rahaa. Tamperelaiset voivat hakea sitä toteuttaakseen itse monenlaisia tapahtumia ja toimintaa mutta tamperelaiset myös itse päättävät, mihin rahaa myönnetään, Harsunen toteaa.

Mansen massit -yhteisörahan saajat päätetään kaikille tamperelaisille avoimessa äänestyksessä 20.5.–2.6.2024.

Äänestyksellä varmistetaan, että massiraha menee juuri siihen, mitä tamperelaiset haluavat. Yhteisörahaa saavat ne, joita kannatetaan äänestyksessä eniten.

Lisätietoja

Lotta Harsunen
Suunnittelija
Puhelin:
040 568 6122
Teksti: Johanna Kurela
Jaa sosiaalisessa mediassa