Aktiivipassi

!

Aktiivipassia ei voi hakea kirjallisesti eikä sähköisesti

Tarvitsetko aktiivipassin? Ota yhteys työntekijään

Aktiivipassin myöntämistapa on muuttunut vuoden 2024 alusta alkaen. Jos tarvitset aktiivipassin, ole yhteydessä omatyöntekijääsi. Aktiivipassia voidaan tarjota eri palvelujen asiakkuudessa tai toiminnoissa mukana oleville tamperelaisille.

Aktiivipassin voi saada Pirkanmaan hyvinvointialueen sosiaalipalveluista, Tampereen kaupungin nuorisopalveluista, Tampereen kaupungin kansainvälisen osaamisen palveluista ja Ohjaamosta sekä järjestöistä Setlementti ry ja Mielen ry.

Tällä sivulla

Mikä on aktiivipassi?

Aktiivipassi on Tampereen kaupungin tarjoama 90 euron arvoinen arvolippu täysi-ikäisille Tampereella asuvalle henkilöille. Aktiivipassin voi saada kerran kalenterivuodessa.

Aktiivipassi ladataan Tampereen seudun joukkoliikenteen matkakorttiin, jonka jälkeen sillä voi maksaa yksittäisiä matkoja joukkoliikennevälineissä sekä sisäänpääsymaksuja kaupungin uimahalleihin ja kuntosaleihin. Vaihtoehtoisesti aktiivipassin voi käyttää kausilipun lataukseen liikennevälineissä. Aktiivipassilla pääsee myös ilmaiseksi museokäynneille Vapriikkiin, Sara Hildénin taidemuseoon, Tampereen taidemuseoon ja Muumimuseoon.

Lisätietoja aktiivipassista: [email protected]. Sähköpostin kautta ei voi hakea aktiivipassia.

Aktiivipassin myöntämisperusteet muuttuivat 1.1.2024

Aktiivipassin voi saada täysi-ikäinen, vähävarainen, Tampereella asuva henkilö, jolla on todettu olevan tarve hyvinvoinnin ja terveyden edistämiselle sekä julkisen liikenteen käytölle. Passin saaminen edellyttää myös, että asiakkaalla on esimerkiksi omatyöntekijä tai muu asiakkaan palveluista vastaava työntekijä tai hän on muuten tunnettu toiminnassa mukana olevassa palvelussa. 

Aktiivipassia ei voi hakea itse. Aktiivipasseja on vuosittain rajallinen määrä, ja niitä voi saada niin pitkään kuin toimintaan varattu määräraha riittää.

Miten saan aktiivipassin?

Aktiivipassia voidaan tarjota eri palvelujen asiakkuudessa tai toiminnoissa mukana oleville asiakkaille. Vuonna 2024 toiminnassa mukana ovat Pirkanmaan hyvinvointialueen sosiaalipalvelut, Tampereen kaupungin nuorisopalvelut, Tampereen kaupungin kansainvälisen osaamisen palvelut ja Ohjaamo sekä järjestöt Setlementti ry ja Mielen ry.

Aktiivipassin saadaksesi ota yhteyttä omaan hyvinvointialueen sosiaalipalvelujen tai muiden toiminnassa mukana olevien tahojen työntekijääsi.

Aktiivipassia ei voi hakea hakemuksella.

Kun sinulle on myönnetty aktiivipassi, tietosi lisätään Tampereen seudun joukkoliikenteen NellaPro-etuuslippurekisteriin, jonka tietoja käytetään Tampereen seudun joukkoliikenteen lippujen osto-oikeuden omaavien henkilöiden välisten asiakassuhteiden hoitamiseen ja palvelun toteutukseen.

Aktiivipassin lataaminen matkakortille

Aktiivipassi (arvolippu) ladataan henkilökohtaiselle Tampereen matkakortille. Jos sinulla ei aktiivipassin hakijana ole entuudestaan matkakorttia, voit hankkia sen joukkoliikenteen asiakaspalvelusta (Frenckellinaukio 2 B) tai tilata Nella Nettilatauspalvelusta. Nella mobiilisovellusta ei voi käyttää aktiivipassin lataamiseen matkakortille.

Matkakortin hankkimiseen (6 euroa) ei myönnetä toimeentulotukea. Henkilöllisyys tarkistetaan korttia hankittaessa (nettilatauspalvelussa verkkotunnistus).

Nella Nettilatauspalvelussa lippu löytyy Osto-toiminnossa Etuusliput-välilehdeltä. Palvelu pyytää sinua tunnistautumaan Suomi.fi-palvelussa joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos sinulle jää aktiivipassin käyttämisen jälkeen maksettavaa (aktiivipassi kattaa esimerkiksi vain osan kausilipun maksusta), voit maksaa jäljelle jäävän maksuosuuden ostoksesta verkkopankkitunnuksilla, MobilePaylla tai maksukortilla online-ostoksena. 

Matkakortille mahtuu maksimissaan 120 euroa, joten jos haluaa ladata koko aktiivipassin matkakortille samalla kertaa, voi matkakortilla olla lataushetkellä enintään 30 euroa (kortilla oleva saldo 30 € + aktiivipassin lataus 90 €). Oston onnistuttua matkakortin lipputiedoissa näkyy kellon kuva.

Lippu latautuu matkakortille kahden tunnin kuluttua ja kahden viikon ajan ostosta lukien, kun matkakorttia käytetään liikennevälineessä tai kaupungin liikuntapalvelujen maksulaitteella. Matkan tai palvelun maksu veloitetaan samalla käyttökerralla.

Missä voin käyttää aktiivipassia latauksen jälkeen?

  • Tavallisena matkakorttina Tampereen seudun joukkoliikenteessä,
  • Uimahallikäynneillä Hervannan, Pyynikin ja Tesoman uimahalleissa sekä Tampereen uintikeskuksessa,
  • Kuntosalikäynneillä Nääshallin, Hervannan vapaa-aikakeskuksen ja Tesoman jäähallin kuntosaleilla, 
  • Museokäynneillä: Museokeskus Vapriikkiin, Tampereen Taidemuseoon, Muumimuseoon ja Sara Hildénin taidemuseoon on ilmainen sisäänpääsy, kun kertoo kassalla olevansa aktiivipassin haltija.
     

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/aktiivipassi

Päivitetty 6.2.2024