Kulttuurihyvinvoinnin palveluohjaus Pirkanmaalla

Tavoitteena kulttuurihyvinvoinnin saatavuus ja saavutettavuus

Kulttuurihyvinvoinnin palveluohjaus Pirkanmaalla (KUPPI) - projektissa kehitetään ratkaisuja siihen, miten kulttuurihyvinvoinnin palvelut saataisiin entistä tasapuolisemmin kaikkien kuntalaisten käyttöön, ja väestön hyvinvointia saataisiin siten edistettyä taiteen ja kulttuurin keinoin.

Ratkaisut kehitetään yhdessä yli toimiala- ja kuntarajojen

Kehitettävät ratkaisut jakaantuvat rakenteellisiin, kuten kuntien hyvinvointijohtamisen vahvistamiseen kulttuurihyvinvoinnin osalta, ja toiminnallisiin, kuten erilaisten lähete- ja muiden palveluohjauksen toimintamallien käyttöönottoon kunnissa. Lisäksi kehitetään kulttuurihyvinvoinnin palvelutarjotin kuntalaisten ja palveluohjausta tekevien ammattilaisten käyttöön sekä mm. laaditaan kulttuurihyvinvoinnin suunnitelma erikoissairaanhoitoon.

Maakunnan laajuinen toteutus

Projektia toteuttaa 19 Pirkanmaan kuntaa: Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi, joista Tampereen kaupunki toimii projektin päätoteuttajana, sekä Pirkanmaan sairaanhoitopiiri. Lisäksi projektissa tehdään tiivistä yhteistyötä useiden alueellisten kehittämishankkeiden, -ohjelmien ja sidosryhmien kanssa sekä kuntien ja tulevan hyvinvointialueen yhdyspinnalla.

Projekti saa sosiaali- ja terveysministeriön myöntämää valtionavustusta terveyden edistämisen määrärahasta. Se käynnistyi vuonna 2021 ja kestää lokakuun 2023 loppuun saakka.

KUPPI-projektin antia

Elämyksen verran kohti parempaa arkea – Kulttuurihyvinvointi osana kuntalaisen hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä - seminaaritilaisuus avasi sitä, mitä kulttuurihyvinvoinnilla oikeastaan tarkoitetaan, mikä sen merkitys kuntalaisen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä on, ja miten sitä voidaan järjestää. Sisältö on tärkeää tietoa kuntien päättäjille, johdolle ja työntekijöille eri toimialoilla. Tilaisuuden tallenne on nähtävissä Kulttuuri Tampere YouTube-kanavalla. Tilaisuus järjestettiin 17.11.2021 yhteistyössä Kulttuuri ja taide virtaa -projektin sekä Operaatio Pirkanmaa -kulttuuripääkaupunkihaun jatkoprojektin kanssa.

Kevään 2022 koulutussarjassa käytiin läpi esimerkkejä onnistuneista kulttuurihyvinvoinnin palveluohjauksen toteutustavoista. Tilaisuuksien tallenteet ovat nähtävissä ottamalla yhteyttä Suvi Pölöseen ([email protected]).

Menneet koulutukset

Lisätiedot

Projektipäällikkö Anna Koski
Puhelin:
040 154 5638
Projektisuunnittelija Suvi Pölönen
Puhelin:
040 483 9127

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/kuppihanke