Puistoruokailu

Piirroskuvassa haarukkaa ja veistä pitelevä krokotiili ja teksti Tampereen kaupungin puistoruokailu.

Puistoruokailut tulevat taas – tarjoudu avuksi toteutukseen

Lasten ja nuorten puistoruokailut jatkuvat kesällä 2024. Tänä vuonna puistoruokailua järjestetään Hervannassa, Kaukajärvellä, Lielahdessa, Peltolammilla, Tesomalla ja Nekalassa.

Kaupunki etsii nyt kumppaneita ja vapaaehtoisia mukaan puistoruokailujen ja niiden ohjelman toteutukseen. Voit auttaa monin tavoin tarjoamalla puistoruokailuun esimerkiksi työpanostasi, ohjelmaa tai tuotteita. Voit lähteä mukaan joko lyhyeksi tai pidemmäksi ajaksi.

Puistoruokailua kuudella alueella

Tampereen kaupunki järjestää kesällä 2024 puistoruokailun kuudella alueella: Hervanta, Kaukajärvi, Peltolammi, Tesoma, Lielahti ja uutena paikkana mukaan tulee Nekala.

Kesän 2024 puistoruokailut toteutetaan samalla tavoin kuin ennenkin. Toimintaa on maanantaista torstaihin klo 11–13. Ensimmäisen tunnin ajan ohjelmassa on lapsille ja nuorille suunnattua ohjattua toimintaa ja ruokailu alkaa klo 12.

Ruokailu on avointa ja maksutonta kaikille alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille. Etukäteen ei tarvitse ilmoittautua.  

Lapset ovat puistoruokailutapahtumissa koko ajan oman aikuisensa vastuulla. 

Puistoruokailu toteutuu yhteisvoimin 

Puistoruokailut toteutetaan Tampereen kaupungin ja muiden toimijoiden yhteistyönä. Kaupunki vastaa puistoruokailun kuluista ja koordinoinnista kaupungin nuorisopalvelut.

Yrityksillä, yhdistyksillä ja muilla alueellisilla toimijoilla sekä yksityishenkilöillä on mahdollista tarjota puistoruokailun avuksi esimerkiksi tuotteita (leluja, pelivälineitä, pillimehuja, ksylitolipastilleja), palveluja (lyhytkestoista kuljetusapua tai ohjelman järjestämistä) tai työpanosta (osallistumista ruokajakeluun tai ohjelman järjestämiseen). Ruokajakelijoilta ei edellytetä mitään erityisosaamista. He toimivat vastuuhenkilön ohjauksessa. 

Puistoruokailu laajentunut vuosi vuodelta 

Tampereen kaupunki on järjestänyt alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille suunnattua puistoruokailua jo vuodesta 2021 alkaen, jolloin toiminta alkoi Peltolammin uimarannalla. Seuraavana kesänä puistoruokailua oli jo neljällä alueella: Peltolammilla, Tesomalla, Hervannassa ja Kaukajärvellä. Vuonna 2023 uudeksi alueeksi mukaan saatiin Lielahti ja nyt vuonna 2024 Nekala.

Puistoruokailu kokoaa yhteen alueella työskentelevän eri alojen ammattilaisten yhteisön, joka pääsee päivittäin suoraan kontaktiin alueen lasten, nuorten ja lapsiperheiden kanssa. Näin saadaan lapsille ja nuorille mielekästä tekemistä ja turvallisia aikuisia kesän arkipäiviin.

Vuosina 2021–2023 puistoruokailun mahdollisti Tampereen kaupungin Tampere Junior -kehitysohjelma. Puistoruokailu ja siihen liittyvät ohjatut toimintahetket ovat osa Tampereen Lapsiystävällinen kunta -kehittämistyötä.

Kesällä 2024 puistoruokailun koordinoinnista vastaa Tampereen kaupungin nuorisopalvelut.

Lisätietoja

Justiina Lampila
Koordinaattori
Puhelin:
040 672 6742

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/puistoruokailu.

Päivitetty 20.3.2024