Terveydenhoitja mittaa tytön pituutta.

Maahanmuuttajien sosiaali- ja terveyspalvelut

Jos olet muuttanut Tampereelle itsenäisesti, voit käyttää Tampereen kaupungin järjestämiä sosiaali- ja terveyspalveluja, kun olet saanut oleskeluluvan tai kotikuntasi on Tampere. Kotikunta rekisteröidään Digi- ja väestötietovirastossa, josta voit saada suomalaisen henkilötunnuksen.

Terveys-sivuilta sekä Sosiaalinen tuki ja turva -sivuilta löydät tietoa, kuinka toimia, jos esim. sairastut ja tarvitset lääkäriä tai odotat lasta tai tarvitset apua toimeentuloon liittyvissä kysymyksissä.

Jos olet kiintiöpakolainen tai saanut oleskeluluvan turvapaikkahaun kautta, ja ensimmäisestä kotikuntamerkinnästäsi on alle kolme vuotta, ota yhteyttä kotoutumista edistävään sosiaalityöhön. Saat tukea kotoutuaksesi Tampereelle ja selviytyäksesi itsenäisesti arkielämän asioissa. Alkuvaiheen terveydenhoitajan vastaanotto toimii Sarviksella, missä uudet tulokkaat pääsevät terveystarkastukseen.

Ohjausta ja neuvontaa maahanmuuttajille

Kototori

Kototorilla saat neuvontaa kuudella eri kielillä. Siellä työskentelevät monikieliset ohjaajat yhdessä Tampereen kaupungin sosiaalialan ammattilaisten ja vapaaehtoisten kanssa. Kototori toimii Hervannan yhteisökeskus L8:ssa.

Monikielinen neuvonta Mainio

Monikielinen neuvonta Mainiosta saat apua 13 kielellä mm. asumiseen, työhön, koulutukseen ja oleskelulupiin liittyvissä kysymyksissä.

Päivitetty 5.10.2022