Siirry sisältöön

Yhteydenotto ja ajanvaraus verkossa terveysasemille

Jos olet kaupungin oman terveysaseman (Hatanpään, Hervannan, Kaukajärven, Kämmenniemen, Lielahden, Linnainmaan tai Tammelakeskuksen tai Tipotien) asiakas, voit verkossa

 • lähettää kiireettömissä asioissa yhteydenottolomakkeen omalle terveysasemallesi. Kirjoita lomakkeelle kuvaus hoidon tarpeestasi. Sinuun otetaan yhteyttä mahdollisimman pian, viimeistään kolmen arkipäivän aikana.
 • varata kiireettömän vastaanottoajan hoitajalle.

Jos olet Mehiläisen terveysaseman (Terveyskeskus Mehiläinen Tampere Hervannan, keskustan tai Tesoman) asiakas, voit verkossa

 • lähettää kiireettömissä asioissa yhteydenottolomakkeen omalle terveysasemallesi. Kirjoita lomakkeelle kuvaus hoidon tarpeestasi. Sinuun otetaan yhteyttä mahdollisimman pian, viimeistään kolmen arkipäivän aikana.

Sekä yhteydenottolomakkeen että varattavissa olevat ajat löydät sähköisistä terveyspalveluista:

Kirjaudu palveluun

Verkkoasiointi vaatii tunnistautumista joko verkkopankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella:

Kun tunnistaudut sähköisiin terveyspalveluihin ensimmäisen kerran, sinun pitää ensin täyttää asiointisivuilta löytyvä suostumuslomake. Voit täyttää lomakkeen sähköisesti tai antaa suostumuksesi asioidessasi terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. Lomake tarvitsee täyttää vain kerran. Suostumuksen annettuasi pääset käyttämään sähköisiä terveyspalveluja.

Ajanvarausmahdollisuudet

Sairaanhoitaja ja terveydenhoitaja

Varattavissa olevat vastaanotto- ja puhelinajat:

 • Hoitajan vastaanottoaika 15 min
 • Hoitajan vastaanottoaika 30 min
 • Hoitajan puhelinaika: 10 minuutin aika

Varattavissa olevat seurantakäynnit:

 • Sairaanhoitaja kartoituskäynti: 60 minuutin aika
 • Terveydenhoitajan ohjaus- ja neuvontakäynti: 60 minuutin aika
 • Aikuisten terveystarkastus: 60 minuutin aika

Ennen vastaanottoa on hyvä täyttää ajanvarauksen yhteydessä mainitut sähköiset lomakkeet.

Sähköisesti tehdyn ajanvarauksen voi peruuttaa viimeistään ajanvarausta edeltävänä päivänä sähköisten terveyspalvelujen kautta.

Jos vastaanottoaikoja ei ole varattavissa, ota yhteys joko terveyspalvelujen neuvontaan (03 5657 0023) tai terveysasemalle, jonne haluat varata ajan.

Dehko- ja diabeteshoitaja

Dehkohoitajan neuvontavastaanotolle (diabeteksen ehkäisy) voi varata ajan seuraaviin toimipisteisiin:

 • Hervannan terveysasema (Etelä-Tampere)
 • Linnainmaan terveysasema (Itä-Tampere)
 • Tipotien terveysasema (Länsi-Tampere)

Dehkohoitajan vastaanotto on tarkoitettu sairastumisen ehkäisemiseksi 18 - 65 -vuotiaille henkilöille, joilla on kohonnut diabetesriski. Kohderyhmänä ovat erityisesti henkilöt, joilla on todettu raskausdiabetes, sepelvaltimotauti, aivoverenkierron häiriö, verensokeriarvot ovat koholla (paastosokeri yli 6 ja/tai aterian jälkeen tai 2 h sokerirasitus yli 7.7) tai tyypin 2 diabeteksen sairastumisriskin arviointitestin tulos on ≥ 15 pistettä.

Diabeteshoitajille on varattavissa vastaanotto- ja puhelinaikoja.

Liikuntaneuvonta

Voit varata omasta aloitteestasi ajan maksuttomaan, terveysasemilla annettavaan liikuntaneuvontaan. Liikunnanohjaaja auttaa sinua löytämään sopivan tavan liikkua sekä kertoo liikuntamahdollisuuksista ja ohjausryhmistä.

Liikuntaneuvontaan voi varata ajan sähköisestä kalenterista Hatanpään, Hervannan, Kaukajärven, Lielahden, Linnainmaan, Tammelakeskuksen ja Tipotien terveysasemille. Sähköiseen kalenteriin on listattu kaikkien edellä mainittujen terveysasemien liikuntaneuvojien vapaat ajat. Voit varata sinulle sopivan ajankohdan ja sen terveysaseman, jolla haluat tavata liikuntaneuvojan. Ajan voi edelleen varata myös puhelimitse.

Sähköisesti varatun ajan peruminen

Sähköisesti tehdyn ajanvarauksen voit peruuttaa viimeistään ajanvarausta edeltävänä päivänä sähköisten terveyspalvelujen kautta (ks. yllä "Kirjaudu sähköisiin terveyspalveluihin" -linkki).


Lisätietoa