Lue ja lähetä viestejä

Terveyspalveluissa on käytössä sekä web-viestit että tekstiviestit. Huomaathan, että niiden molempien käyttö edellyttää suostumuksen antamista. Suostumuslomake löytyy "Sähköiset terveyspalvelut" -sivustolta yleisten lomakkeiden alta.
Täytä suostumuslomake (vaatii tunnistautumista)

Suojatut web-viestit

Voit asioida web-viestein ammattilaisen kanssa, jos tästä on sovittu kanssasi. Voit saada oikeuden lähettää viestejä jatkuvaan ja toistuvaan asioiden hoitoon. Viestit aina sen ammattilaisen kanssa, joka avasi sinulle asiointiväylän.

Viestipalvelun avulla voit kysyä omaan terveydentilaasi liittyviä asioita. Viesteihin vastataan yleensä viiden arkipäivän sisällä.

Näet asiointipalvelussa sinulle saapuneet viestit. Terveydenhuollon ammattilainen lähettää jatkohoito-ohjeita tai muita hoitoon liittyviä tietoja:

  • Saat saapuneesta viestistä aina muistutuksen tekstiviestinä.
  • Löydät viestit "Sähköiset terveyspalvelut" -sivuston vasemman laidan valikosta kohdasta "Viestit".

Terveydenhuollon tekstiviestit

Tampereen kaupungin terveyspalveluissa on käytössä tekstiviestipalvelu, jonka avulla terveydenhuollon toimipisteet voivat lähettää matkapuhelimeesi tekstiviestillä tietoa esimerkiksi

  • terveysasemalle varatusta vastaanottoajasta (muistutus tulee kaksi päivää ennen varattua aikaa)
  • lääkärin kirjoittamasta reseptistä ja sen uusimisesta

Tekstiviestejä voidaan lähettää sen jälkeen, kun olet suostunut tekstiviestipalvelun käyttöön.

Suostumus kattaa muut Tampereen kaupungin terveyspalvelujen yksiköt paitsi hammashoitolat. Eri yksiköt voivat suostumuksen jälkeen lähettää hoitoon liittyvistä asioista tekstiviestejä. Viestit tallentuvat automaattisesti asiakkaan potilaskertomukseen.

Voit itse päättää, otatko tekstiviestipalvelun käyttöösi rajatuksi ajaksi (esim. yhdeksi vuodeksi) vai toistaiseksi tai koskemaan vain tiettyjä palveluja. Tekstiviestejä lähetetään vain suostumuksen antaneen henkilön matkapuhelimeen, ei esimerkiksi yhdyshenkilölle. Voit itse myös perua palvelun.

Tekstiviestipalvelu on yhdensuuntaista: et voi vastata saamaasi viestiin. Viestit tulevat SOTEtampere-lähettäjätiedolla.

Suun terveydenhuollon tekstiviestimuistutus

Varatusta vastaanottoajasta voit saada matkapuhelimeesi muistutusviestin 24 tuntia ennen hammashoitoon varaamaasi aikaa. Muistutusviesti lähetetään niille asiakkaille, jotka ovat ajanvarauksen yhteydessä kertoneet haluavansa muistutuksen ja antaneet matkapuhelinnumeronsa. Alle 15-vuotiaille lapsille varatusta ajasta tulee ilmoitus vanhempien matkapuhelimeen.

Tekstiviesti lähetetään numerosta 04573960005. Siihen ei voi vastata, joten jos et esimerkiksi pääsekään vastaanotolle, peru aika joko ajanvarausnumerosta tai suun terveydenhuollon verkkoasioinnin kautta.

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/soteviestit

Päivitetty 1.6.2022