Terveysasemien asiakasmaksut

Käynti terveyskeskuksen lääkärin vastaanotolla maksaa 18 vuotta täyttäneeltä 20,90 euroa käynniltä.

  • Maksu peritään enintään kolme kertaa vuodessa.
  • Hoito on maksutonta alle 18-vuotiaille eikä maksua peritä sotaveteraaneilta.
  • Opiskeluterveydenhuollon käynneistä menee samat maksut 18 vuotta täyttäneiltä.
  • Sairaanhoitajan vastaanotolla käynnit ovat maksuttomia. Jos sairaanhoitajan vastaanoton yhteydessä konsultoidaan lääkäriä, peritään lääkärin vastaanoton maksu. Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä ajasta peritään 18 vuotta täyttäneeltä 51,50 euroa. Maksu voidaan periä, jos et peruuta aikaa viimeistään 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  • Asiakasmaksujen maksukatto on 692 euroa. Seuranta-aika on kalenterivuosi. Kun maksukattoa kerryttäviä hoitokustannuksia on kertynyt tämän verran, ei hoidosta enää peritä maksuja kalenterivuoden aikana.

Maksukatto

Terveysasemat eivät ota vastaan käteistä rahaa. Maksun voit hoitaa maksamalla yleisimmillä luotto- ja maksukorteilla. Visa Electron käy kaikissa toimipisteissä. Jos kortilla maksaminen ei onnistu, voit saada laskun postissa. Halutessasi voit saada laskun myös suoraan omaan verkkopankkiin. Verkkolaskua varten sinun pitää tehdä omassa verkkopankissasi sopimus e-laskujen vastaanotosta.

Laskujen maksaminen käteisellä on mahdollista kaupungin kassapisteessä (Frenckellinaukio 2 B), joka toimii maksupisteenä kaikille Tampereen kaupungin laskuttamille laskuille.

Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä lääkärin vastaanottoajasta voidaan periä 18 vuotta täyttäneeltä 51,50 euroa. Maksu peritään, jos aikaa ei peruuteta viimeistään vuorokautta aikaisemmin. Maksua ei peritä, jos peruuttamatta jättämiseen on hyväksyttävä syy.

Maksut todistuksista ja lausunnoista määräytyvät erikseen. Lääkärintodistuksen hinta riippuu todistuksen laajuudesta.

Lääkärintodistukset

Terveysasemien ollessa kiinni on päivystys Tays Acutassa . Acutassa yli 18-vuotiaalta peritään päivystysmaksu.

Päivitetty 14.6.2022