Käyttämättä jätetyn palvelun maksu

Kaikista terveydenhuollon vastaanottoajoista ja palveluista voidaan periä 51,50 euron maksu, jos olet jättänyt ajan käyttämättä ja perumatta ilman hyväksyttävää syytä. Alle 18-vuotiailta maksua ei peritä.

Maksu voidaan periä, vaikka itse palvelu olisi maksuton eli esimerkiksi hoitajan vastaanotosta tai äitiysneuvolakäynnistä. Maksu voidaan periä myös etäkäynneistä.

Vältyt maksulta, kun esteen sattuessa perut varatun ajan tai palvelun viimeistään 24 tuntia ennen sen alkua. Tähystykset pitää perua viimeistään kolme arkipäivää ennen.

Jos olet saanut maksun käyttämättä jätetystä palvelusta ja olet siihen tyytymätön, voit toimittaa asiaan liittyvän kirjallisen vapaamuotoisen selvityksen osoitteeseen Tampereen kaupunki, Asiakasmaksut, Naulakatu 2, 33100 Tampere.

Ilmoita selvityksessä nimesi, henkilötunnuksesi, yhteystietosi, laskun numero ja perustelu palvelun käyttämättä ja peruuttamatta jättämiselle. Liitä mukaan ne asiakirjat, joihin halutessasi vetoat.
Selvityksen on saavuttava asiakasmaksutoimistoon viimeistään 30. päivänä siitä, kun olet saanut laskun. Lasku katsotaan saapuneeksi 7. päivänä laskun lähettämisestä, ellei muuta näytetä. Ole myös mahdollisimman pian puhelimitse yhteydessä asiakasmaksutoimistoon, jotta laskullesi annetaan lisää maksuaikaa asian selvittämisen ajaksi eikä lasku siirry perintään.

Alla tietoa siitä, kuinka voit perua varaamasi ajan tai palvelun.

Varatun ajan tai paikan peruminen

Ohjeet ajan ja palvelun perumiseen löydät palvelukohtaisilta sivuilta:

Ehkäisyneuvola

  • Peru aika tekstiviestillä numeroon 044 423 5508. Muista laittaa viestiin nimesi, syntymäaikasi ja peruutettava aika. Numeroon ei oteta vastaan puheluja. Voit perua ajan myös soittamalla neuvolan ajanvarausnumeroon (03 5657 015) tai sähköisellä lomakkeella.

Nuorisovastaanotto

Perhetukikeskukset: Päiväperhon neuvola

Puheterapia

  • Peru käynti puheterapeutille ilmoittamalla asiasta suoraan puheterapeutille joko viestillä tai soittamalla.

Opiskeluterveydenhuolto

  • Voit perua varatun ajan soittamalla tiimisi numeroon tai oman oppilaitoksesi terveydenhoitajalle. Terveydenhoitaja- tai lääkäriajan pystyt peruuttamaan myös tekstiviestillä numeroon 0400 267 715. Viestiin tulee laittaa nimi, syntymäaika ja peruutettava aika. Numeroon ei oteta vastaan puheluja.

Terveysasemat

Äitiys- ja lastenneuvolat

Päivitetty 29.5.2022