Hyppää sivuvalikkoon

Opiskelijaedut ja opiskelun kustannukset

Opiskelijaedut

Opiskelijat ovat oikeutettuja maksuttomaan kouluruokailuun.

Opiskelijat ruokailevat opiskelijaravintolassa Wilmassa olevan lukujärjestyksensä mukaisesti. Ruokailua varten tarvitaan kela-kortti tai ajokortti ruokailuoikeuden varmistamiseksi. Jokainen ruokailija voi itse valita, syökö perusruoan vai kasvisruoan. Erikoisruokavaliota varten opiskelijan tulee täyttää anomus ja toimittaa se ruokalaan.

Liittymällä Lukiolaisten Liiton jäseneksi  saat lukiolaisille tarjolla olevan opiskelijakortin ja pääset käsiksi opiskelijoiden yhteisen etupalvelun Frankin alennuksiin. Näihin alennuksiin lukeutuu muun muassa VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennukset.

Lisätietoja Lukiolaisten liiton sivuilta:

Lukiolaisten liitto

Lukio-opintojen kustannukset 

Perusopetus päättynyt keväällä 2021 tai myöhemmin:

Opiskelija kuuluu laajennetun oppivelvollisuuden piiriin, jolloin lukio-opiskelu on maksutonta. Maksuttomuus koskee opetuksen, ruokailun, oppikirjojen ja tarvittavien työvälineiden lisäksi yli seitsemän kilometriä pitkiä koulumatkoja.

Perusopetus päättynyt ennen kevättä 2021:

Lukiolainen hankkii itse opiskelussaan tarvitsemansa välineet kuten kirjat, kannettavan tietokoneen, kuvaamataidon materiaalit, liikuntavälineet ja maksaa itse matkakustannukset vierailukohteisiin.

Kirjat ja muut opiskeluvälineet on opiskelijalla oltava mukanaan kurssin ensimmäisestä tunnista lähtien.

 

Päivitetty 20.4.2022